Prostreno.cz

Mléko s medem není jen pro děti. Poznejte výhody této kombinace

Vlažné mléko s medem se většinou podává dětem pro klidný spánek, stejné účinky má i na nás dospělé – a nejen to. Tato lahodná kombinace přináší našemu organismu hned několik zdravých prvků. Oslaďte si život tímto nápojem.

Med je tradičně používán pro zdraví pro jeho antioxidační, antibakteriální a antifungální vlastnosti a také pro jeho uklidňující a protizánětlivé účinky zvláště v období chřipek. Mléko je naopak tradičně chváleno pro svůj obsah vitaminů a minerálů, včetně vitaminů A, B a D. Dále obsahuje vápník, živočišné bílkoviny a kyselinu mléčnou. Spojení všech těchto atributů přináší našemu tělu nápoj plný zdravotních benefitů. Poznejte je všechny, tento nápoj si oblíbí celá rodina.

Usnadní trávení

Med je znám jako zdroj prebiotik, které jsou živinami, jež stimulují růst a vývoj probiotik, prospěšné bakterie postupně rostou a rozvíjejí se ve střevech a celém trávicím systému a tím přispívají k lepšímu zažívání.

Prebiotika prokázala stimulační účinek na bifidobakterie, což je typ probiotik nalezených v mléce. Sacharidy a oligosacharidy v medu podporují správnou funkci těchto prospěšných bakterií, které jsou nezbytné pro zdravý chod celého gastrointestinálního traktu. Bakteriální rovnováha v zažívacím traktu eliminuje zácpu, křeče, nadýmání a zabraňuje růstu škodlivých bakterií.

Usnadní začátek dne

Zatímco mléko obsahuje bílkoviny, med obsahuje potřebné sacharidy potřebné k účinné stimulaci metabolismu. Mléko a med společně poskytují potřebnou energii. Živočišné bílkoviny z mléka se rozkládají na základní aminokyseliny a enzymy, aby vytvořily prospěšné proteiny. Proteiny jsou nezbytnou součástí lidské stravy a med pomáhá stimulovat jejich přeměnu.

Posílí kosti

Vzhledem k tomu, že výzkum medu stále pokračuje, svět postupně poznává všechny jeho účinky. Vědci zjišťují, že med působí jako nosič a dopravce živin z potravy do celého těla. Proto konzumace medu a mléka poskytuje tělu nejen potřebnou živinu – vápník, která je prospěšná pro zdraví kostí, ale také maximalizuje jeho vstřebávání v těle. Správné hladiny vápníku pomáhají předcházet osteoporóze a zánětům kloubů.

Pro klidný spánek

Mléko s medem se tradičně používá na nespavost. Med je jednou z vzácných sladkých potravin, které způsobují řízené zvýšení vylučovaného inzulinu, což také podporuje uvolňování tryptofanu do mozku. Tryptofan se obvykle převádí na serotonin, který vyvolává pocit uvolnění. Kromě toho se serotonin běžně převádí na melatonin. Tyto složité chemické procesy přispívají k rychlejšímu usnutí a přidávají na kvalitě spánku.

Elixír života

 Lidé v mnoha starověkých civilizacích, včetně Řeků, Římanů, Egypťanů a Indů, pili mléko s medem, aby si zachovali své mládí a právem ho nazývali elixírem života. Antioxidační vlastnosti, ke kterým dochází při kombinaci mléka a medu, jsou velmi účinné. Dochází k eliminaci škodlivých volných radikálů, které jsou jedním z hlavních příčin různých chorob a také jednou z hlavních příčin degradace pokožky (vrásky, pigmentové skvrny). I z tohoto důvodu se Kleopatra koupala v mléce, účinky mléka a medu pocítíte i při vnějšímu užití. Dodává pokožce hydrataci a působí protizánětlivě.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat