Prostreno.cz

Rakytníkový olej zlepšuje pružnost pokožky a snižuje známky stárnutí

Jak může starověká bylina z Řecka obnovit zdraví, krásu, a dokonce i zvrátit proces stárnutí? Věci mezi nebem a zemí prý existují. (A někdy nestojí víc, než pár korun.) Už máte doma olej z rakytníku?

Rakytník. Tato starobylá bylina z Řecka přináší řadu kosmetických výhod, protože obsahuje vysoké množství omega-3, 6, 9 mastných kyselin. Kromě toho se také může pochlubit vzácnou mastnou kyselinou, omega-7, která je kromě jiného spojována s omlazováním pleti. A jak je to speciálně s rakytníkovým olejem?

Domácí lékárna – vždy připravená pomoci

Tento rostlinný olej byl používán již našimi předky a nyní se těší velké oblibě mezi muži a ženami, kteří se snaží o zdraví, krásu a wellness. Rakytníkový olej je dobře zdokumentován v knihách starověkého řeckého a tibetského lékařství. Dávno se tedy vědělo, že jeho léčebné vlastnosti jsou nekonečné! Vždyť Tibeťané mu přezdívají „olej života“. A vědí proč.

Rakytníkový olej má třikrát více vitaminu A než mrkev a v porovnání s pomeranči desetkrát více vitaminu C. Zároveň obsahuje všechny omega mastné kyseliny, jak již bylo řečeno, takže jeho nutriční profil nelze přehlížet jen tak bez povšimnutí. Pokud ho doma ještě nemáte, třeba vás přesvědčí další cenné informace.

Péče „uvnitř“ i „venku“

Rakytníkový olej zlepšuje pružnost pokožky a výrazně snižuje známky stárnutí. Pomáhá při dermatitidě, suché kůži, ekzémech, psoriáze či akné. (Co se týče právě chronických stavů kůže, osvědčují se zábaly postižených oblastí dvakrát týdně.) Rakytníkový olej je vhodný i pro lidi, kteří trpí urogenitálními problémy, neboť snižuje příznaky spojené s následujícími stavy: infekce močových cest, problémy s močovým měchýřem a potíže spojené s menopauzou.

Je to také vynikající pomocník při hubnutí, protože snižuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, vyprazdňování či vylučování. Jelikož zároveň pročišťuje orgány a sliznice těla, hodí se pro „nastartování“ redukčního režimu. Díky němu opravdu nějaké to kilo můžete „sundat“ ještě dřív, než se o slovo přihlásí plavková sezona.

Navíc vám ještě pomůže při řešení problémů s dýcháním, včetně suchého kašle, laryngitidy a sinusitidy. Rakytníkový olej by se však neměl používat nepřetržitě déle jak 2 měsíce. (Poté se doporučuje pauza.) Co se týče investice, tak balení o objemu 50 mililitrů se dá sehnat již za 200 korun. Poohlédněte se v prodejnách zdravé výživy či v lékárně. Tahle investice do zdraví se určitě vyplatí!





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat