Prostreno.cz

Přírodní potravinové spalovače tuků

Máte v plánu být do jara o něco štíhlejší? Pak vsaďte na osvědčené zbraně, jež hubnutí ve všech směrech podporují. Vaše pozornost by měla směřovat k česneku, vejcím, ovesným vločkám a chilli papričkám. S nimi nešlápnete vedle!

Většina lidí, kteří se snaží hubnout, si mylně myslí, že nejrychlejší cesta ke štíhlým křivkám vede přes hladovku. Ale to je radikální chyba! Čím více si totiž člověk odpírá příjem kalorií, tím urputněji si tělo vytváří tukové zásoby, aby „přežilo“. Pokud i vy právě držíte dietu, doporučujeme pořádně se „nadlábnout“. Nebojte, své hubnoucí ambice nijak neohrozíte, tedy hlavně v případě, že zvolíte potraviny, které přispívají k rychlejšímu spalování tuků. Mimochodem, to jsou jaké?

Ovesné vločky. Dobro v každém soustu

Vločky zaujímají na seznamu zdravých pochoutek přední příčky. Kromě toho, že obsahují mnoho důležitých živin, vám také pomohou v boji s nechtěnými kily. Mezi jejich přednosti patří stabilizace hladiny cukru v krvi a brzké navození pocitu sytosti. Díky nim nebudete mít hlad ani chutě na sladké, takže výrazně omezíte návštěvnost spižírny a ledničky.

Chilli paprička, ďábelské koření

Nevadí vám pálivé? Pak v obchodě nenechávejte bez povšimnutí „ohnivé“ papričky. Platí za báječný zdroj látky zvané kapsaicin, která dokáže okamžitě navýšit tělesnou teplotu i samotnou rychlost metabolismu. To pochopitelně usnadňuje ztrátu nežádoucích tukových zásob.

Vajíčka. Ty také nelze podceňovat

Vajíčka byla dlouhá léta předmětem vědeckých debat. Odborníci se dlouho nemohli rozhodnout, zda škodí zdraví, protože zvyšují cholesterol, nebo to vůbec není tak horké, jak se na první pohled zdá. Prostřednictvím mnoha výzkumů experti došli k názoru, že v přiměřeném množství vajíčka prospívají, neboť podporují mozkové funkce. Překvapivých výhod mají ale víc – jsou vynikající zásobárnou kvalitních bílkovin, které jsou důležité pro budování svalové hmoty a navíc „nakopnou“ metabolickou rychlost.

Česnek, dobrý přítel

O česneku je známo, že je takovým elixírem zdraví, jelikož reguluje hladinu cholesterolu a mimo jiné předchází i kornatění tepen. Jenže k duhu přijde i tehdy, když dojde řeč na hubnutí! Aromatické ochucovadlo v sobě schovává enzym alicin. Ten má v popisu práce metabolizovat tukové buňky, což se při redukci váhy samozřejmě jenom hodí. Nebo máte jiný názor?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat