Prostreno.cz

Kosmetická využití zázvoru. Léčí akné a zabraňuje tvorbě vrásek

Zázvor v čaji pomůže při nachlazení či chřipce. Jenže i na pokožce dokáže zázraky! Jelikož zpomaluje stárnutí, vyhlazuje pleť a brání rozvoji jemných čar kolem očí, vyplatí se ho používat co možná nejčastěji. A pozor – i celulitida před tímto kořením „bere nohy na ramena“!

Asi každý si je moc dobře vědom toho, že štiplavý zázvor je přímo fenomenálním domácím prostředkem na nevolnost, podrážděný žaludek i bolest v krku. Končí tím ale jeho prospěšné výhody? Tak to ani náhodou. Věděli jste, že tohle dostupné koření vás dokáže také omladit a celkově zkrásnět? No skutečně. Jaké kosmetické dobro zázvor dokáže?

Zpomaluje stárnutí, kterému se tolik bráníte

Popíjení několika šálků zázvorového čaje denně nebo pravidelná konzumace jídel s velkorysým množstvím tohoto aromatického ochucovadla vám opravdu může ubrat pár let. Jak je to možné? Závor má schopnost potlačovat veškeré záněty, které jsou hlavní příčinou mnoha problémů, včetně zrychleného stárnutí pokožky. O tom, že rovněž omezuje tvorbu vrásek i jemných čar kolem očí, také jistě rádi uslyšíte… Nebo se pleteme?

Přispěje k léčbě akné. Snadno a rychle

Na rudé pupínky existuje mnoho přípravků, jenže potíž je v tom, že mohou obsahovat chemické složky. Ty v lepším případě pleť „jenom“ vysušují, v tom horším ji dokáží nehezky podráždit. Proč to riskovat? Připravte si raději zázvorový čaj, který vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti, takže na akné spolehlivě zabírá. Vyčkejte, až nápoj vychladne. Poté do něj namočte vatové tampony a potírejte si s nimi postižená místa. Dlužno dodat, že tato alternativa je vhodná i pro jedince s citlivou pokožkou.

Extra výživa a zdravá barva

Jste takhle přes zimu poněkud pobledlí a vaše pokožka působí hodně unaveným dojmem? Další důvod ke koupi zázvoru. Když z kořene odkrojíte tenký plátek a budete si jím „přejíždět“ po tváři krouživými pohyby, dočkáte se viditelné změny k lepšímu. Tato „masáž“ totiž podpoří krevní cirkulaci, čímž se vaše pleť rozjasní. Výživné látky obsažené v zázvoru poputují přímo do kožních buněk, takže i ony si přijdou na své.

Útlum celulitidy. Jako vážně

Jak již bylo zmíněno, zázvor zlepšuje krevní oběh. A to je něco, co na pomerančovou kůži platí! Proveďte domácí léčbu celulitidy s pomocí 1/4 šálku olivového oleje, 1/2 šálku cukru, 2 lžic strouhaného zázvoru a trochy citronové kůry. Směsí si jemně masírujete problémové oblasti, ideálně třikrát týdně. Konec obav z plavkové sezony? Jinak to ani dopadnout nemůže!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat