Prostreno.cz

Nehty jako ze škatulky díky okurkovému oleji

Že okurka se dá jen jíst? Ale kdepak, co vás nemá. Pokud si ji v podobě oleje budete aplikovat na obličej, získáte pro svou pokožku parádní výživu a hydrataci. I o léčbu akné budete mít postaráno!

Okurka je u nás považována spíše za tu „obyčejnější“ zeleninu. Nejsme k ní však trochu nespravedliví? Vždyť každá její část je prospěšnost sama – od slupky, dužiny až po dobře uschovaná semínka. Když už jsme u toho, věděli jste, že právě z nich se vyrábí báječný olej? Jeho fascinující schopnosti vážně stojí za zmínku. Díky němu totiž vaše pleť bude doslova zářit – krásou i zdravím. Na co všechno se okurkový zázrak hodí?

Léčba nenáviděného akné

Když bychom měli popsat všechny cenné látky obsažené v tekuté „okurkové“ medicíně, seznam by to byl pořádný. Jako zásobárna vitaminů, minerálů a antioxidantů nemá konkurenci! Působí také silným protizánětlivým účinkem, což z ní dělá efektivní zbraň v boji proti akné. Cenné živiny se postarají o následnou regeneraci pokožky, zároveň zlepšují vzhled možných jizev. Zkrátka a dobře – konec pupínkům, které vám kazí den i náladu.

Skvělá hydratace, která přetrvává

Olej z okurkových semen je bohatým zdrojem kyseliny olejové a přírodních tokoferolů a fytosterolů. Tyto zázračné látky poskytují pleti nejen kompletní výživu, ale i poctivou dávku hydratace. Ctností voňavého kosmetického zlepšováku je, že se velice dobře vstřebává a obnovuje vlastní rovnováhu vlhkosti. Proto je vhodný zejména při potížích se suchou pokožkou.

Elixír mládí a stopka vráskám

Výše zmíněné přírodní složky mají v popisu práce také omlazování zevnějšku – a že jim to jde náramně. Stimulují i vyživují kožní buňky, podporují regeneraci a zlepšují pružnost pokožky. Nelze jim odepřít ani to, že úžasně vyhlazují povrch kůže, čímž zpomalují stárnutí.

Nehty a vlasy jako ze škatulky

Díky svému složení se olej z okurkových semen hodí také jako pečující přípravek pro poškozené nehty a vlasy. Ovšem s otevřenou náručí ho přivítají také popraskané rty, které vás možná právě teď, v zimních měsících, poněkud trápí. Nutno dodat, že uplatnit ho můžete také na masáže.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat