Prostreno.cz

Kmínový olej vás zbaví nepříjemné plynatosti i svalových křečí

Chmurná nálada, namožené svaly z fitka, podrážděnost vlivem premenstruačního syndromu nebo plynatost? Na všechny tyto problémy lze vyzrát jedním spolehlivým řešením – kmínovým olejem. Už jste o něm slyšeli?

Semínka kmínu jsou velmi populární kulinářskou bylinkou, proto nechybí téměř v žádné domácnosti. Také máte rádi jejich charakteristickou vůni? O důvod víc, proč si pořídit éterický kmínový olej, který vám kromě příjemného aroma nabízí také zajímavé zdravotní výhody. Jaká pozitiva se skrývají v každé jeho kapce?

Lék na zmírnění svalových křečí

Zředíte-li kmínový olej s dalším nosným olejem, například kokosovým, mandlovým, ricinovým nebo olivovým, získáte vynikající prostředek k utlumení svalových křečí. Toto domácí „pomazání“ ale oceníte i tehdy, když to v posilovně trochu přeženete se cvičením – dokáže totiž blahodárně pohladit namožené končetiny.

Stopka nepříjemné plynatosti

Že plynatost je pěknou šlamastykou, o tom se zřejmě někdy v životě přesvědčil už každý. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak se téhle patálie zbavit, je masáž břicha zředěným kmínovým olejem. Jak při přípravě léčivé „mastičky“ postupovat, o tom jste se dočetli výše – manuál „výroby“ je naprosto totožný.

Konec zla zvaného PMS

Premenstruační syndrom je takovým ryze ženským „prokletím“. Znáte až moc dobře stavy podrážděnosti, které jdou ruku v ruce s únavou, zvýšenou potřebou spánku a bolestí prsou? Tak to se vám kmín v tekuté konzistenci bude hodit obzvlášť. Poslouží vám jako „tlumič“ všemožných protivných příznaků PMS, navíc pomáhá regulovat menstruační období.

Harmonizátor špatné nálady

Co si budeme povídat, nejen před příchodem periody mohou na jednoho udeřit splíny nebo úzkosti. Naštěstí je tu kmínový olej, který kdykoli v případě psychické nouze poskytne své uklidňující schopnosti. Jeho inhalace navozuje dobrou náladu a přináší úlevu celé nervové soustavě, zatímco eliminuje chmurné myšlenky.

Voňavé diuretikum proti infekci močových cest

Olej z kmínu se může pochlubit také diuretickými vlastnostmi, což znamená, že je schopen povzbudit ledviny k ještě větší tvorbě moči. Tato báječná vlastnost může být velmi užitečná při snižování krevního tlaku, stejně jako při odstraňování nečistot a toxinů z těla přirozenou cestou. I v případě infekcí močového měchýře má ale kmínový „medikament“ slibné výsledky!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat