Prostreno.cz

Přírodní prostředky pro krásnější vlasy

Poměrně drahý šampon, co sliboval úžasné účinky, vás zklamal na celé čáře? I tak si krásné vlasy můžete „pořídit“. Ošetřete je třeba kokosovým olejem, avokádem nebo směsí mléka s medem. Nebo vsadíte raději na aloe veru?

Která žena netouží po dlouhých, lesklých a hedvábných vlasech? Co si budeme namlouvat, pravděpodobně my všechny. Bohužel ale existuje mnoho faktorů, které nám v tomhle směru házejí „klacky pod nohy“. Kvalitu i vzhled hřívy neblaze ovlivňuje špatně zvolená kosmetika, časté barvení, užívání některých léků a samozřejmě také stres. Ačkoli je spousta věcí, které stojí proti nám, přesto lze docílit vysněných výsledků. Jak? Přece s pomocí přírodních prostředků! Které vážně stojí za vyzkoušení?

Kokosový olej. Ten oceníte nejen v kuchyni

Jednou z nejlepších metod, jak udržet korunu krásy ve skvělé kondici, je kokosový olej. Nanášejte ho jako hloubkovou kúru pravidelně, neboť má famózní regenerační schopnosti a podporuje růst. Je to díky obsaženým vitaminům, minerálům, antioxidantům a bílkovinám. Na seznam jeho výhod patří i to, že zachovává zdravou pokožku hlavy, čímž předchází lupům i vyrážkám.

Avokádo, tropický poklad

Výživné látky, s nimiž se plod hruškovce přelahodného může směle pochlubit, hydratuje a „opravuje“ i dlouhodobé poškození. Vyplatí se jeho dužinu promíchat se dvěma polévkovými lžicemi olivového oleje – tak vznikne účinná maska, kterou si aplikujete jak ke kořínkům, tak po celé délce. Asi za půl hodiny si umyjte hlavu obvyklým způsobem.

Mléko s medem. Recept s tradicí

Egyptská královna Kleopatra se v této směsi koupala, protože věřila tomu, že mléko s medem jí zajistí hebkou a zářivou pokožku. A měla pravdu. Ovšem tato metoda dokonale funguje i na vlasy. Proto zkuste jednu lžíci medu rozmíchat v šálku vlažného mléka a vzniklou tekutinou si opláchněte korunu krásy. Úplně nejlépe uděláte, když si pak hlavu zakryjete ručníkem po dobu 60 minut. Poté „masku“ smyjte a k finální očistě použijte šampon.

Aloe vera, zelená pro krásu

Pokud se bavíme o přírodních zkrášlovadlech, neměla by mezi nimi chybět ani květina aloe vera, respektive její gel. Ten vám přímo nabízí celou řadu cenných látek, které poskytují hydrataci, zabraňují vypadávání, poskytují ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy a blahodárně působí na kožní buňky. S čím ho smíchat, abyste dosáhli konzistence pasty, kterou necháte na vlhkých vlasech účinkovat 20 minut? Máte na výběr hned ze dvou variant – jogurtu nebo kokosového oleje.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat