Prostreno.cz

Zbavte se přejídání po cvičení. Jinak se vysněné postavy nedočkáte

Není nic špatného na tom, když si po rychlé třicetiminutové chůzi nebo jízdě na kole dopřejete kus jablka či malou vaničku řeckého jogurtu. Pokud ale dáte přednost koblihám nebo pizze, vysněné postavy se nedočkáte. Co za tímhle přejídáním stojí a jak se ho zbavit?

Je naprosto normální, že se váš žaludek hlásí o slovo hned poté, co vycházíte z tělocvičny. Kde je výdej, tam je i příjem. Ztráta energie se musí nějak doplnit! Otázkou je, čím konkrétně. Nejdřív máte spoustu práce se spalováním nadbytečných kalorií, ale pak je zase do sebe „nasoukáte“ stůj co stůj? Strašný nápad! Zde jsou některé tipy, které můžete udělat proto, abyste zabránili přejídání po cvičení. Najděte si svůj „tajný recept“ na štěstí!

Pijte vodu – hodně vody

Možná máte hlad. Ale možná vaše tělo pouze prahne po vodě. Předejděte obojímu a v průběhu cvičení usrkávejte čistou vodu po malých doušcích. Po fyzické aktivitě si samozřejmě můžete dopřát víc, než pár „usrknutí“. Co získáte? Doplníte ztracené tekutiny a rozpoznáte, jestli je vaše kručení břiše skutečným signálem k tomu, zda byste se měli najíst.

Doplňujte bílkoviny

Vaše tělo potřebuje spoustu bílkovin, které budují a regenerují svaly. Zároveň se starají o pocit sytosti. Jak tedy vyměnit smažená kuřecí křídla za něco zdravějšího? Užívejte protein, ten vám nedovolí přejídat se po tak náročném cvičení!

Občerstvení noste v tašce

Fyzicky na sobě pracujete déle než 90 minut? Pak je dobré mít nějakou tu svačinku ve své tašce. Řeč je o rozinkách, sušených meruňkách či mandlích. Je totiž velmi pravděpodobné, že po déletrvající zátěži vás hlad přepadne v tu nejméně vhodnou dobu. Buďte na to připravení, ať pak „nevymetáte“ fast foody!

Udělejte si rozvrh

Proč nejíte ve stejnou dobu, ale pouze nárazově? Pak se nedivte, že vás honí mlsná. Správné načasování je v tomto případě klíčové. Snídejte, svačte, poctivě obědvejte (a tak dále). A svůj trénink strategicky načasujte na dobu, kdy jste polosytí, dobře se vám cvičí a nemáte potřebu doplňovat energii nevhodnými dobrotami. Tak se vyhnete případné dávce kalorií „navíc“.

Bavte se

Většina lidí se dívá na cvičení jako na stresující činnost. Stres je přitom jednou z nejhorších věcí, která se podílí na emocionálním stravování! Chcete-li se od toho uchránit, zvažte návštěvu takových cvičebních lekcí, které jsou zábavné a vzrušující. Pokud se rozhodnete pro ty, které vám vykouzlí úsměv na tváři, neskončíte s nezdravým jídlem v ústech. Psychika totiž hraje velkou roli!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat