Prostreno.cz

Potraviny, které účinně potlačují chuť k jídlu

Máte chuť na něco dobrého, ačkoli jste jedli před pár minutami? No, skutečně můžete bojovat s touhou po jídle! Ještě než budete vážit metrák, zkuste se zachránit potravinami (a jedním nápojem), které chutě docela slušně potlačují. Které to jsou?

Ať už se snažíte ztratit více kilogramů nebo usilujete o udržení ideální hmotnosti, je důležité omezit množství konzumovaného jídla. Jak to ale udělat, když si zkrátka nemůžete pomoct? Na pilulky zapomeňte, mnohé z nich jsou nebezpečné, obsahují sporné složky, které v dlouhodobém horizontu mohou poškozovat vaše játra a ledviny, což způsobuje další problémy. Když budete příště toužit po něčem dobrém, zkuste nějaký z těchto pokrmů – a jeden velice známý nápoj.

Ovesné vločky

Lehce prohřáté, ovesné vločky „osmahnuté“ na suché pánvi, mohou s chutěmi na jídlo zatočit. Jsou nabité vlákninou, zaplní žaludek a postarají se o dlouhodobý pocit sytosti. Jako náhrada za cukr a koblihy ideální!

Mandle

Hrst mandlí po ruce? Výborné řešení při krocení nutkavých chutí. Díky zdravým tukům, které obsahují, se budete cítit velmi spokojeně. Ostatně, i jiné ořechy, jako jsou pekanové, vlašské, pistácie a kešu, fungují stejně dobře jako mandle. Stačí mít v kabelce trochu místa….

Jogurt

Vzhledem k tomu, že je konzistence jogurtu krémová (aspoň většinou) a zároveň je tento poklad bohatý na bílkovinu, už i malá porce jogurtu může způsobit, že zapomenete na cokoli nezdravého. Sázkou na jistotu je v tomto případě jogurt řecký, protože obsahuje méně kalorií než ostatní druhy. (Rozhodně byste se měli zbavit těch, které jsou ochucené, protože jsou zpravidla nabité cukrem.)

Lněná semínka

Pokud chcete s jistotou konstatovat, že útok svých chutí máte za sebou, posypte si jogurt lžící lněných semínek. To proto, že lněné semínko dodá vašemu tělu vlákninu, bílkoviny a zdravé tuky - všechny tři tyto složky jsou proslulé vlastnostmi potlačujícími chuť k jídlu.

Jablko

Všichni vědí, že jablko patří k ideální svačině už jen proto, že obsahuje spoustu vitaminů. Mnoho lidí si však neuvědomuje, že zmíněné ovoce zároveň potlačuje chuť k jídlu díky množství vlákniny a vody. Pokud jablko nepatří k vašim oblíbeným, zkuste hrušku. I ta je v případě krize skvělá!

Mátový čaj

V neposlední řadě si můžete uvařit šálek mátového čaje. Tento bylinný nápoj funguje již při prvním přičichnutí. Nádech, výdech, dlouhý lok. A kde jsou vaše chutě teď?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat