Prostreno.cz

Pitný režim trochu jinak. Ze kterých potravin můžete čerpat vodu

Často si říkáte, že místo denních doporučovaných dvou litrů tekutin jste do sebe „dostali“ sotva polovinu? To je špatně. Jezte více ledového salátu, okurek, rajčat a celeru. Rázem si hladinku o něco zvýšíte!

Všichni víme, že pitný režim je pro tělo neskonale důležitý. Bohužel se ale stále najde spousta těch, kteří mají s jeho plněním nemalé problémy. Patříte mezi ně i vy? Pokud vám čistá voda moc „nejede“, čajů už máte po krk, a na přípravu domácích džusů vás dvakrát neužije, zkuste hydrataci podpořit jinak. Vždyť kde je psáno, že musíte jen pít?! I z potravin se dá načerpat pořádná dávka vláhy! Zvlášť, když je řeč o těchto pokladech…

Ledový salát, něco pro dietáře

Jak spojit příjemné s užitečným, když se člověk snaží shodit nějaké to kilo, a ještě se přistihne, že přes den vůbec nepije? Dejte si ledový salát, který obsahuje poměrně dost vody. V jednom šálku této listové zeleniny navíc číhá pouhých deset kalorií, takže ho můžete jíst, co hrdlo ráčí. O vaši dietu se obávat v žádném případě nemusíte!

Okurka jako chutné osvěžení

Okurka už dávno není považována za „potravu vegetariánů“, je naprosto ideální zkrátka pro všechny. A není se co divit, protože přispívá k detoxikaci organismu, podporuje zdravou a krásnou pleť, ke všemu blahodárně působí také na svaly. Mezi pádné důvody k její konzumaci se určitě počítá i to, že je tvořena zejména vodou – z celých 96 %.

Celer, opomíjený zázrak

Věřili byste, že o celeru se ve svých dílech zmiňoval už známý řecký básník Homér? A to zdaleka nemohl tušit, že tahle zelenina poskytuje velké množství vlákniny, kyselinu listovou a celou řadu vitaminů. Zároveň funguje jako báječná „hydratační svačina“, protože vláhy se v něm skrývá jen o trochu méně v porovnání s výše zmíněnou okurkou.

Rajčata, červená klasika

Rajská jablíčka jsou naprostou nutností do salátů, omáček i sendvičů. I ony se mohou pochlubit vysokým podílem tekutin, takže na ně ve svém každodenním jídelníčku určitě nezapomínejte. Kromě toho vás obohatí i o vitamin C a železo. Nutno zmínit, že jejich zázračné barvivo zvané lykopen podle odborníků snižuje záněty i riziko vzniku některých typů rakovin.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat