Prostreno.cz

Domácí masky pro mastnou pleť. Bez chemie a za pár korun

Mastná pleť může představovat obrovský problém už jen proto, že se okolo poledne začíná lesknout. Jak ji ozdravit? Zkuste mandlovou drť nebo ovesné vločky!

Ačkoli se říká, že lidé s mastnou pletí předčasně nestárnou, mohou trpět jinými problémy, které jim dělají starosti. Za všechny jmenujme akné, záněty, vyrážky a potírání mastného lesku. Taky je potřeba vybírat správné produkty péče o pleť, které nezhoršují stav pokožky. Naštěstí se můžete spolehnout na domácí zásoby!

Med

Jedním z domácích prostředků, který můžete použít na mastnou pleť, je med. Má antibakteriální a antiseptické vlastnosti, které mohou poskytnout obrovskou úlevu od akné. Je to také přírodní zvlhčovadlo, což znamená, že udržuje pokožku hydratovanou, ale ne mastnou. Můžete na svůj obličej použít tenkou vrstvu surového organického medu. Nechte chvíli působit a poté opláchněte.

Mandlová medová drť

Kombinace mandlí a medu je prostě dokonalá, neboť odstraňuje odumřelé kožní buňky. Mix těchto dvou složek zbavuje pokožku i jiných nečistot, jako třeba prachu. Smíchejte mandlovou moučku s medem, dokud nevytvoříte pastu. Tou masírujte svoji tvář po dobu 10 minut. Následně opláchněte.

Ovesné vločky

Další domácí složkou, která může pomoci s mastnou pokožkou, jsou ovesné vločky. Absorbují totiž přebytečný olej z pokožky, což snižuje zánět. Budete potřebovat ½ šálku mletých ovesných vloček a horkou vodu. Vytvořte pastu, přidejte lžíci medu a promíchejte. Masku z ovesných vloček naneste na obličej, nechte 10 minut působit, opláchněte teplou vodou a pokožku osušte.

Jahodová maska s citronem

Až přijde čas na jahody, neváhejte je použít! Kombinace jahod a citronu je pro mastnou pokožku naprosto perfektní. Budete potřebovat 1 lžíci citronové šťávy (koncentrované nebo čerstvě vymačkané), 2 lžíce medu, 2 vejce, 4 kapky jojobového oleje a 1 hrst rozmačkaných jahod. Smíchejte všechny přísady a aplikujte na obličej. Nechte 10 minut působit, poté smyjte.

Vaječné bílky a citron

Dalším užitečným domácím přípravkem pro lesknoucí se pleť se sklonem k akné je kombinace citronů a vaječných bílků. Tyhle dvě složky stahují póry, které mohou minimalizovat množství oleje, které vaše kůže produkuje. Vyšlehejte bílek a spojte ho s citronovou šťávou. Aplikujte na obličej a nechte zaschnout. Odstraňte pomocí vody a vysušte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat