Prostreno.cz

Rychlá smoothies, která vás zdravě a na dlouho zasytí

Chcete zhubnout, nebo žít zdravě, ale nějak vám nezbývá čas na přípravy „krabiček“ s jídlem? Řešením jsou smoothies. S příchodem jara si můžete vychutnat i ta ledově chladivá!

Rychlé, snadno přenosné a výživné. To jsou smoothies. Skvělá na nich je i pověstná variabilita. Rozhodně se totiž nemusíte striktně držet předepsaných ingrediencí a postupů. Stačí, když budete vycházet z toho, co zrovna máte po ruce. Můžete se tak rozhodnout pro čistou zeleninu, ovoce nebo kombinaci obou, pokud se vám líbí. Potřebujete akorát dobrý mixér, sladidlo podle chuti a neslazené mléko. Takže, co byste rozhodně měli vyzkoušet?

Oranžové sny

Zima se pomalu loučí, jaro je za dveřmi. Se stoupajícími teplotami si můžete připravit vlastní mražené pokušení. Tento recept vyžaduje zmražený banán, čistý řecký jogurt, neslazené mléko, pomeranč, klementinky, vanilkový extrakt a med. Zkombinujte všechny ingredience ve vašem mixéru, smoothie přeneste do vysokého skla a vypijte.

Smetanový krém s arašídovým máslem

Toto moothie je super chutné a může vám docela slušně navýšit příjem bílkovin. Budete potřebovat zmražené banány, neslazené mléko, med, arašídové máslo a čistý řecký jogurt. Vložte všechny ingredience do mixéru a usilujte o hladký nápoj.

Moka (mocca) smoothie

Pokud máte rádi kávu, pak je tento recept určený právě pro vás. Vyžaduje zbytkové „černé zlato“, které je nutné mít v mrazáku „pro strýčka Příhodu“. Nestačili jste nějakou kávu vypít a studená vám nechutná? K ledu s ní! Až přijde čas, vytáhněte zmražený banán, neslazený kakaový prášek, silnou vařenou kávu, čistý řecký jogurt a med. Vložte všechny ingredience do mixéru a promíchejte, dokud nebudete mít hladkou konzistenci.

Ovocné pokušení

Máte mražené borůvky, maliny, ostružiny nebo třeba rybíz? Přichází vhodná doba na jejich spotřebu. Jsou nabité antioxidanty, které na jaře obzvlášť potřebujete. Chcete-li připravit tento recept, budete potřebovat zmražený banán, neslazené mléko, zmražené míchané bobule podle libosti, čistý řecký jogurt a med. Umístěte všechny ingredience do mixéru a promíchejte do hladké konzistence.

Smoothie Piña Colada

V tomto případě se jedná o zdravou verzi známého nápoje, takže se nemusíte bát vypitého množství. K ruce si připravte zmražené banány, kokosové mléko, ananasové kousky a med. Znovu dejte všechny ingredience do mixéru a promíchejte, až se všechny ingredience změní na hladkou konzistenci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat