Prostreno.cz

Šediny spolehlivě zakryje šalvějový čaj

Rozčiluje vás, že se šedé vlasy objevují jako houby po dešti? Zkuste je zneviditelnit šalvějovým čajem, do kterého vmícháte trochu jablečného octa. Tento domácí prostředek přináší slibné výsledky!

Že šediny jsou typickým příznakem stáří? Ne tak docela. Mužům se první „bílé vlasy“ objevují už kolem třicítky, ženám zhruba o pět let později  a obě pohlaví tento jev vůbec netěší. S každým dalším rokem pak přirozeně klesá produkce pigmentu zvaného melanin, takže vlasy šediví o to více. Svou roli v tom sehrává i dědičnost nebo to, zda tíhnete k cigaretám. Navzdory tomu, že se tvorba šedin často přisuzuje nadmíře stresu, toto tvrzení se nikdy oficiálně nepotvrdilo. Jenže co si s novými „bledými“ přírůstky počnete vy?

Barvit či nebarvit. To je otázka

Kupované barvy z drogerie obsahují spoustu chemických složek. Chcete-li znát přesný počet, podle amerického Národního onkologického institutu má v sobě jedno balení něco kolem pěti tisíc různých chemikálií. I při nejlepší vůli by bylo hodně optimistické předpokládat, že taková „dávka“ nepředstavuje žádné zdravotní riziko – vždyť jeden nikdy neví.

Pokud se vám tedy takové řešení šedin z vlastního přesvědčení nikterak nezamlouvá, je tu ještě jiná možnost. Musíme však konstatovat, že je určena primárně pro brunetky. Patříte-li do kategorie hnědovlásek, můžete jako kamuflovací prostředek „bledých vlasů“ povolat do akce šalvěj. No opravdu!

Ochucovadlo s kosmetickými výhodami

Šalvěj si dokonale rozumí s vepřovým či telecím masem. To, že do ní vložíte důvěru, se vám několikanásobně vrátí. Rostlina typické vůně zlepšuje nefungující trávení, uleví od bolesti v krku a posilní imunitní systém i kosti. Zatočí také se zápachem z úst a ještě pomůže v případě oteklých dásní. Jenže to pořád není vše. Šalvěj totiž skvěle zabírá i na šediny! Jak ji k těmto účelům využít?

Recept, který se vyplatí zkusit

Připravte si dvě lžíce sušené šalvěje a zalijte je horkou vodou. Po několika minutách čaj sceďte a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile bude teplota optimální, vmíchejte do tekutiny ¼ šálku jablečného octa. Tím je vaše práce u konce. Šalvějovým prostředkem si oplachujte vlasy vždy po běžném mytí. Zápachu octa se bát nemusíte, jakmile hřívu vysušíte, nebude po něm ani památky! Pravidelné opakování přírodní kúry přinese výsledky, o kterých se vám ani nesnilo. Jdete to toho?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat