Prostreno.cz

Ajurvédská řešení pro pomalu rostoucí vlasy

Stále hledáte radu, která by vám zajistila rychlejší růst vlasů? Už se nenamáhejte. Existuje jich hned několik. Dáte přednost masáži, bylinkám nebo omega-3 mastným kyselinám?

Děláte všechno možné i nemožné, ale vlasy vám vždy povyrostou jen o pár milimetrů? Pak je doopravdy něco špatně. Odborníci říkají, že kštice povyroste v průměru o půl centimetru za měsíc, což znamená, že v rámci jednoho roku se můžete dočkat přírůstku až šesti centimetrů. Pokud tedy nejste ovlivněni faktory, které v růstu vlasů mohou bránit (řeč je například o stresu či nezdravých stravovacích návycích). Ať už se však potýkáte s čímkoli, můžete vyzkoušet tyhle ájurvédské tipy!

Pravidelně masírujte pokožku hlavy

Pokožku hlavy velmi často masírujte proto, aby vlasové folikuly byly efektivněji zásobeny živinami a kyslíkem. Při samotné masáži používejte kokosový, jojobový, hořčičný nebo mandlový olej – každý z nich je skvělý pro podporu růstu vlasů.

Používejte některé ajurvédské byliny

Na pokožku hlavy také můžete pravidelně aplikovat šťávu z ředkvičky nebo cibule. Mnozí lidé na jedno či druhé nedají dopustit. Stejně jako na koriandrovou šťávu. Mezi účinné recepty prý taky ještě patří kvalitní plnotučné kravské mléko, do kterého se přidává lékořice.

Očišťujte pokožku hlavy – jemně a efektivně

Je také důležité pravidelně odstraňovat přebytečný maz, odumřelé kožní buňky a špínu. Jinak může dojít k výraznému zpomalení rychlosti růstu vlasů. Nezapomeňte používat silný šampon a občas do něj přidejte trochu prášku z indického angreštu (amla), který můžete koupit v obchodě se zdravou výživou.

Do stravy zahrňte ryby, ořechy a semena

Ujistěte se, že konzumujete potraviny, které obsahují dobré množství omega-3 mastných kyselin, což jsou zdravé tuky, které vaše vlasové folikuly potřebují pro optimální zdraví a fungování. K sázkám na jistotu patří makrela, sleď, pstruh či tuňák. Ke zdrojům omega-3 mastných kyselin se však také řadí ořechy a různá semínka.

Zvyšte kvalitu bílkovin

Podle ajurvédských léčitelů může i začlenění bílkovin do stravy pomoci urychlit růst vlasů. Proto je důležité pravidelně konzumovat zdroje kvalitních proteinů, jako jsou vejce, kuřecí, krůtí či hovězí maso – a již zmiňované ryby. Pro vegetariány se hodí protein z ořechů, semen a fazolí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat