Prostreno.cz

Růže nebo měsíček. Květiny, které mají blahodárný účinek na zdraví

Nedá se popřít, že květiny mohou zkrášlit libovolnou zahradu a obytný prostor. Věděli jste, že mnoho z květů, které obdivujete, zároveň příznivě působí na vaše zdraví? A nezáleží na tom, zda mají podobu čaje, odvaru nebo esenciálního oleje!

Obvykle krásně voní a nádherně vypadají. Které oblíbené květiny patří k multifunkčním? Tyhle prostě musíte mít už jen proto, že ovlivňují zdraví lépe než kdejaký medikament z lékárny!

Levandule

Jedním z nejúčinnějších přírodních prostředků na stres a úzkost je levandule. Podporuje dobrý spánek, a pokud se čerstvé levandulové květy namočí do vody, může být toto ozdravné tonikum použito pro léčbu pupínků, akné a jiných zánětlivých stavů kůže.

Růže

Kromě ozdoby svatebních tabulí plní růže ještě jinou funkci. Ve skutečnosti jsou vynikajícími posilovači imunitního systému a preventivně působí kašli a nachlazení. Růžová voda má zároveň protizánětlivé vlastnosti, díky čemuž zůstává pokožka delší dobu bez akné a vrásek.

Chryzantéma

Již mnoho let tradiční léčitelé užívají chryzantémy neboli listopadky či dušičky při řešení různých problémů týkajících se zažívacího i oběhového systému. Tyto krásné květy jsou také známé coby lék na bolesti hlavy, horečky, a dokonce i suché oči.

Pupalka dvouletá

Jedním z nejoblíbenějších doplňků pro vyrovnávání hladin hormonů je olej z pupalky dvouleté. I ve formě čaje může tato květina pomoci zmírnit jakýkoli problém spojený s hormonální nerovnováhou od vypadávání vlasů po akné a menstruační křeče.

Heřmánek

Když už se hovoří o menstruačních křečích, můžete také během svého období konzumovat čaj z heřmánku. Uvedený bylinný nápoj vám také pomůže s nespavostí a trávením.

Měsíček

Měsíček se chlubí úžasnými antimikrobiálními a protizánětlivými vlastnostmi. To je důvod, proč je vynikajícím domácím lékem na drobné rány, kožní vředy a jakýkoli jiný problém s kůží, která může být infikovaná.

Magnólie

Čajové magnóliové lístky se užívají pro uvolnění horních cest dýchacích, které běžně trpí při nachlazení nebo alergii. Pokud vás často trápí bolest hlavy, tak i v tomto případě magnólie pomůže. Mimochodem, rozkvetlá je opravdu nepřehlédnutelná. Zdobí i vaši zahradu?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat