Prostreno.cz

Esenciální olej Galbanum. Proč by vám doma neměl chybět

Vůně esenciálního oleje nemusí sloužit jen k navození útulné atmosféry v domácnosti. Vždyť se s ní můžete i léčit! V případě oleje galbanového jde o zlepšení dýchacích obtíží a úlevu od bolesti svalů i kloubů. To ale pořád není všechno…

Galbanový olej. Tápete, z čeho je vlastně vyroben, protože tento termín slyšíte poprvé? Jedná se o produkt získávaný z rostliny pěstované v Sýrii a Turecku, jež je podobná fenyklu. Olej má zemitou, dřevitou vůni a jeho stopy sahají až do daleké historie. Ve starém Římě a Řecku se používal k výrobě kadidel, vykuřovadel a balzámů na kůži. Tamní obyvatelé totiž věřili, že jeho harmonizující aroma zesiluje duchovní uvědomění a meditaci. V čem může být prospěšný konkrétně vám? Je toho spousta…

Zbavuje nosní a hrudní kongesce

„Lehli“ jste s chřipkou, máte teplotu a dýchání je pro vás obtížnou záležitostí? Nic moc situace. Ale nezoufejte, záchrana přece jen existuje. Představuje ji aromaterapie v rytmu galbanového oleje, který vaše ucpané dýchací cesty opět zprůchodní. Jeho antiseptické a protizánětlivé vlastnosti vám navíc pomohou urychlit léčbu. Tak honem rozpalte aromalampu a kápněte do ní pár kapek!

Tlumí bolesti svalů a kloubů

Tento poklad, pokud je smíchaný s dalším nosným olejem – třeba kokosovým, ricinovým či olivovým, můžete využít jako ulevující „mazadlo“ při otocích a bolestech pohybové soustavy. Jemná masáž problémové oblasti působí proti zánětům – stejně jako některé běžně prodávané léky a krémy. Je vhodný jak pro pacienty trpící artritidou a revmatismem, tak pro sportovce a fanoušky fitness, kteří to v posilovně občas přeženou.

Ošetřuje drobná zranění

Nějaké to říznutí, odřenina či popálenina. Co si budeme povídat, k nim člověk přijde poměrně snadno, protože stačí i chvilková nepozornost a bolístka je na světě. Jak takové situace obvykle řešíte – oplachem vodou? To nestačí. Stejně jako v předchozím případě je zředěný olej výbornou první pomocí, jelikož vytvoří ochrannou bariéru na „zranění“, zatímco bojuje proti bakteriím.

Zlepšuje vzhled jizev

I když se vám poranění zahojí, pokračujte v „galbanové kúře“. Kromě výše zmíněných léčebných pozitiv také přispívá k regeneraci poškozených kožních buněk, zesvětluje jizvy i tmavé skvrny na pokožce. Možná se vám zalíbí i to, že zabírá také na akné. Už pro tento olej vyrážíte do obchodu?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat