Prostreno.cz

Méně známé přínosy černého čaje. Ochrání srdce a je prevencí rakoviny

Nepijete černý čaj v takovém množství, jako třeba ovocný či zelený? Možná byste mu měli dát větší prostor. Ochrání vás totiž před srdečními chorobami, funguje jako prevence rakoviny a posiluje imunitní systém.

Nic proti tolik oblíbenému a vychvalovanému zelenému čaji, ovšem i ten černý má svá pozitiva. Koneckonců, jako učiněný zázrak ho kdysi vnímali už obyvatelé Tibetu a Sibiře, kteří tento nápoj používali jako měnu a platidlo až do 19. století. Co je kromě jedinečné chuti a barvy na černém čaji tak zvláštního? Přináší tyto fascinující výhody!

Zdravé srdce, kterému se choroby vyhýbají

Již několik odborných studií poukázalo na to, že tento tmavý nápoj významně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. Je to proto, že platí za jeden z nejlepších zdrojů flavonoidů, což jsou typy antioxidantů, jež pomáhají předcházet špatné oxidaci cholesterolu. Rovněž brání vývoji krevních sraženin a zachovávají propustnost cév. Pijte černý čaj pravidelně, vaše srdce to jen ocení, a bude bít jako zvon!

Prevence proti rakovině. V každém doušku

Tekuté zlato, co vás zahřeje a rozproudí krev v žilách, obsahuje také spoustu polyfenolů. I toto jsou antioxidanty, jejichž příjem se vám může několikanásobně vrátit – v tom nejlepším slova smyslu. Polyfenoly totiž ochraňují buněčné membrány a DNA, čímž preventivně působí proti vzniku mutací způsobujících rakovinu, zejména vaječníků, prostaty, močového měchýře a plic.

Posílení imunity, co přijde vhod. A celoročně

Potřebujeme silnou obranyschopnost, abychom mohli čelit všem bakteriím a virům, které na nás neustále útočí. Jak ji ale zesílit? Báječnou a chutnou možností je popíjení černého čaje, který v sobě ukrývá cenné třísloviny neboli taniny. Ty blahodárně působí na imunitní systém, tudíž vám pomohou vyhrát boj nad chřipkou i nachlazením.

Perfektní součást dietního pitného režimu

Hubnete? Pak byste měli vědět, že z černého čaje absolutně žádné váhové následky nehrozí. Tedy pochopitelně za předpokladu, že si ho neochutíte cukrem nebo jinými sladidly. Šálek „čistého“ nápoje má v sobě minimum kalorií, tuků a sodíku, proto je obzvláště vhodný pro jedince snažící se o regulaci tělesné váhy. Takže bez výčitek a na zdraví!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat