Prostreno.cz

Využití mandarinkového oleje. Otevírá ucpané dýchací cesty a zesvětluje tmavé jizvy

Harmonizace mysli, zmírnění napětí, úleva od stresu i bolestí hlavy. Svěží aroma mandarinkového esenciálního oleje vás dostane! Pomůže vám i s vráskami?

Mandarinky jsou malé citrusové plody, které jsou menší než pomeranče. Pocházejí z Číny, kde dřív byly konzumovány pro lékařské účely. Kůra těchto plodů se přitom zpracovává na esenciální olej, který sladce voní a nabízí řadu přínosů pro zdraví a krásu.

Léčí akné

Antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti mandarinkového oleje jej předurčují pro léčbu akné. Malé množství oleje se přitom může vmasírovat přímo do problémových oblastí. Pokud vás pokožka svědí, je nutné si obličej opláchnout čistou vodou. Poté olej použijte znovu, tentokrát již zředěný kokosovým či olivovým olejem.

Zesvětluje tmavé jizvy

Na dnešním trhu existuje mnoho produktů na odstraňování jizev, ale mnoho z nich obsahuje drsné chemikálie. Také od nich můžete očekávat vyšší ceny. To si radši pořiďte mandarinkový olej. Zesvětluje tmavé jizvy a hojí škrábance.

Zabraňuje infekci

Když už se hovoří o pokožce, je nutné zmínit, že několik kapek mandarinkové zabraňuje infekcím. Tento sladce vonící olej je totiž schopen zabíjet bakterie. Navíc obsahuje dobré množství vitamínu C, což je živina, která pomáhá urychlit hojení zraněné kůže.

Minimalizuje vznik vrásek

Některé z nejlepších řešení proti stárnutí pokožky jsou ty, které pocházejí z přírody. Příkladem je mandarinkový esenciální olej. Zřeďte jej s nosným olejem podle vašeho výběru a naneste na obličej tenkou vrstvu, zejména na namáhané oblasti (například okolo očí). Podpoříte tvorbu kolagenu, což je typ bílkovin, který udržuje pokožku měkkou a pružnou.

Otevírá ucpané dýchací cesty

Při záchvatu kašle nebo vinou běžného nachlazení pro vás může být dýchání tím nejtěžším na světě. Otestujte zmíněný olej! Dejte několik kapek do hrnce s horkou vodou a pak se nad něj nakloňte. Hlavu přikryjte ručníkem a nechte páru, aby vám otevřela ucpané dýchací cesty.

Působí proti bolestem kloubů

Masáž mandarinkovým esenciálním olejem ulevuje od bolavých a oteklých kloubů. Jde o to, že tento typ oleje prohřívá, což pomáhá zvýšit průtok krve v oblasti kolenou, loktů a ramen. Ve výsledku dochází ke zmínění bolestí a otoků.

Podporuje lepší trávení

Po jídle, obzvláště velkém, zvažte vypití šálku teplé vody s několika kapkami mandarinkového esenciálního oleje. Uvedený nápoj může napomoci zlepšení trávicího procesu.

Zmírňuje úzkost

Místo uklidňujících léků se obraťte na pomoc z přírody – mandarinku. Její citrusová vůně působí proti nervozitě, uklidňuje mysl a mírní úzkost. Také bojuje proti stresu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat