Prostreno.cz

Zapomeňte na drahou kosmetiku a vsaďte na glycerinové mýdlo

Glycerinové mýdlo je přirozený a velmi vyhledávaný typ mýdla, v poslední době se vrací na výsluní a stále více se vyskytuje v našich domácnostech. Glycerinové mýdlo sice nevyniká vysokou pěnivostí, což může mnohé odradit, ale zato je velmi šetrné k pokožce a má silné hydratační schopnosti. Tak co, usídlí se i ve vaší koupelně?

Glycerinové mýdlo je typ průsvitného mýdla, který obsahuje glycerin, který se často nachází v tucích a olejích. Zatímco glycerin je přirozeným vedlejším produktem mýdlového procesu, mnozí výrobci mýdla ho odstraňují, protože může být použit v jiných drahých kosmetických výrobcích. Nicméně glycerinové mýdlo je extrémně účinné pro zdravou pokožku. Neobsahuje žádné jiné syntetické materiály, které by mohly mít dráždivé účinky. Stejně jako mnoho dalších výrobků na trhu, je dnes glycerinové mýdlo známé jako přírodní a ekologický výrobek.

Poznejte všechny klady glycerinového mýdla a neváhejte ho vyzkoušet doslova na vlastní kůži!

Zvláčňuje pokožku

Snad největším důvodem, proč lidé používají toto mýdlo, je jeho schopnost zvýšit obsah vlhkosti v pokožce. Pokud trpíte suchou kůží, glycerin je schopen dostat více vlhkosti i do hlubších vrstev pokožky. Pravidelným používám tak eliminuje symptomy suché kůže.

Vhodné pro citlivou pokožku

Olejnatá a mastná složka tohoto mýdla má také protizánětlivé účinky, takže je vhodná i pro citlivou pleť, kterou tímto šetrným mýdlem snadno zklidníte.

Zatočí se zánětlivými kožními stavy

Obyčejné glycerinové mýdlo je vhodné i pro ty, kteří bojují s nějakou kožní chorobou, mýdlo pokožku nevysušuje, naopak silně hydratuje a působí protizánětlivě. Pokud se potýkáte s psoriázou, ekzémem, růžovkou a dalšími kožními problémy je glycerinové mýdlo skvělou volbou pro zmírnění těchto obtíží.

Přispívá k léčbě akné

Nemusíte se spoléhat na předražené kosmetické prostředky, k léčbě akné vám postačí kvalitní glycerinové mýdlo, kterým si budete obličej ráno a večer omývat. Glycerinové mýdlo má antimikrobiální a hluboké čisticí vlastnosti, které snižují výskyt infekce a zmírňují začervenání.

Bojovník proti vráskám

Díky určitým antioxidačním vlastnostem snižuje toto mýdlo známky stárnutí tím, že minimalizuje vrásky a podporuje krevní oběh.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat