Prostreno.cz

Proč byste ani na jaře neměli zapomínat jíst polévky

Češi nedají dopustit na polévky. A to je moc dobře! Ty hutné a vydatné v zimě zahřejí, odlehčené zase na jaře a v létě mohou osvěžit a pročistit organismus. Máte je ve svém jídelníčku, nebo potřebujete znát další důvody, proč je tam zařadit?

Polévka je jedním z oblíbených žánrů. Co se týče těch jarních, tak speciálně ony slouží k tomu, abyste díky nim překlenuli propast mezi chladnějším a teplým obdobím. Některé z těchto polévek mohou být horké nebo studené, to už záleží na vás. Pro přípravu té nejdokonalejší polévky s maximem vitaminů, která zároveň detoxikuje a zbavuje těla únavy, bolesti kloubů a vyčerpanosti po dlouhé zimě, však využijte čerstvé dary přírody.

Jsou totiž alkalizovány a naloženy chlorofylem, který pomáhá buňkám dýchat a získat kyslík a enzymy. Tato jemná očista polévkami je strukturována tak, že nebudete cítit hlad ani stres. Spolu s infuzí čerstvými živinami tělu poskytnete opravdové rozmazlování. Stačí vyjít si na procházku.

Jarní úklid trochu jinak

Medvědí česnek, česnáček lékařský, kopřivy, podběl, pampelišky či první jarní zelenina – saláty, ředkvičky, kedlubny a další skvěle poslouží vašim záměrům. Skvělá je i chřestová polévka s jogurtem, pikantní mrkvová polévka se zázvorem či porce poctivé květákové. Díky těmto pokladům zrychlíte svůj metabolismus a budete se cítit nabití energií. Ne nadarmo se říká, že jarní detoxikační jídelníček by měl být především plný vitaminů, antioxidantů a vlákniny.

Společně s jarními polévkami spěte nejméně sedm hodin a odpočívejte, kdykoli si o to tělo řekne. Zároveň choďte na dlouhé procházky a těžte z výhod slunečního záření. Vaše tělo bude produkovat vitamin D, minerální hladiny se stabilizují a to všechno dohromady okamžitě začne podporovat dobrou náladu. Každý večer se také naložte do lázně z epsomské soli, jílu nebo esenciálních olejů. Pijte spoustu tekutin (čistá voda, bylinný čaj) a vyvarujte se kofeinu a alkoholu. Svůj den začněte šálkem teplé vody s citronem. Tím svůj metabolismus a očistu organismu podpoříte ještě víc.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat