Prostreno.cz

Ujít 10 tisíc kroků denně není nesplnitelný cíl. Zkuste tyto rady a půjde to skoro samo

Přijde vám myšlenka několika tisíc kroků jako absolutně nereálná? Věřte, že se vám to jenom zdá. Když začnete parkovat na jiných místech, zvětšíte vycházkový okruh se svým psem a pořídíte si krokoměr, urazíte ještě větší vzdálenost. No opravdu!

Takřka všichni odborníci do jednoho se shodují v tom, že bychom měli denně ujít alespoň 10 tisíc kroků, což je ekvivalent zhruba sedmi kilometrů. Chůze jakožto ten nejpřirozenější pohyb ze všech totiž reguluje hodnoty špatného cholesterolu. Také udržuje krevní tlak v ukázkových číslech, pomáhá při spalování kalorií, podstatně snižuje riziko osteoporózy i artritidy, a navíc platí za prevenci depresí a dalších duševních onemocnění. Říkáte si, že stanovený počet kroků je pro vás nesplnitelným cílem? Třeba se zbytečně podceňujete. Když zkusíte tyhle rady, uvidíte, že to půjde samo!

Pořiďte si krokoměr, budete mít přehled

Krokoměr je malé, velice skladné a šikovné „hejblátko“, které vám to všechno spočítá. V dobrém slova smyslu! Tuto věcičku prostě a jednoduše připevníte na kalhoty, nebo dáte do kapsy. Pro vyznavače moderních technologií se nabízí i stažení doplňkové aplikace pro chytré telefony, jež zároveň měří i tělesné funkce. Možná budete překvapeni, jak moc kroků uděláte za poměrně krátkou dobu – jen o tom zatím nemáte ani tušení.

Zbytečně nezkracujte procházku se psem

Máte chlupatého domácího mazlíčka, co několikrát denně potřebuje venčit? Pak máte vlastně štěstí, protože díky němu se „dennímu sportovními cíli“ můžete minimálně přiblížit. Zkuste vyrazit na jiný okruh, než jste zvyklí a trasu prodlužte, jak jen to půjde. Z takové procházky bude mít radost i váš čtyřnohý parťák, který strašně rád protáhne tlapky. Příjemné jarní počasí vám jenom přeje, tak proč toho patřičně nevyužít?

Klaďte si překážky a nic si neusnadňujte

Hodně majitelů motorových vozidel má tendenci parkovat co nejblíže ke vchodu, ať už jde o jakékoli navštěvované místo. Je to přesně váš případ? Příště nechte auto stát na protější straně parkoviště. Asi se to nezdá, ale cesta k němu i zpátky vám může na krokoměru přidat i několik stovek kroků.

V obchodě s potravinami také ihned nespěchejte k pokladně, ale udělejte si kolečko navíc. No, a v práci si zase pro oběd o polední pauze dojděte hezky po svých, aniž byste si ho nechali přivést specializovanou firmou. Pokud jde o kopírování dokumentů, neváhejte použít kopírku v jiném patře, i tímhle stylem se pořádně projdete. Chápete, co tím máme na mysli? Každá překážka se počítá! Když se to všechno spojí dohromady, tu „desítku“ denně máte v kapse. A ani vám to nepřijde!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat