Prostreno.cz

Domácí detoxikační nápoje. Jsou opravdu tak účinné?

Mnoho lidí tvrdě pracuje každý den, a proto se také někteří obracejí na cukr coby spásu a dodávku energie. Ten ale způsobuje víc škody než užitku. Není lepší popíjet detoxikační nápoje? Tohle je pravda o očistných kúrách!

S jarem a létem každoročně přichází čas detoxikačních nápojů, které kromě očisty od toxinů slibují zvýšení energie, podporu trávení, úbytek hmotnosti, očistu jater i krásnou a zdravou pleť. Co je na tomto výčtu pravdy?

Detoxikační nápoje jsou jednoduché na přípravu – stačí si připravit vodu, ovoce, zeleninu či bylinky, které stimulují detoxikaci a zároveň poskytují vitaminy a minerály, rozmixovat a vypít. Použít se přitom dají ingredience, které již máte doma. Jablečný ocet, okurky, meloun či citron to jistí! Ostatně, i v organismu.

Nebojte se změny

Každý den jsme vystaveni znečišťovatelům životního prostředí, konzervačním látkám, těžkým kovům, pesticidům a chemikáliím způsobujícím rakovinu. Vdechujeme, požíváme nebo přicházíme do styku s těmito toxiny a uchováváme je v tkáních a buňkách. Na to organismus reaguje zácpou, nadýmáním, plynatostí, bolestmi hlavy, únavou, nevolností, kožními problémy, ukládáním tuku v oblasti břicha, nízkou energií, zápachem z úst či změnami nálad. S tím vším prokazatelně detoxikační nápoje pomáhají. A součet jejich pěti hlavních výhod?

Domácí detoxikace. Ano, či ne?

Prostředky znečišťující životní prostředí, pesticidy, těžké kovy a chemikálie jsou uloženy v našich tkáních a buňkách. To ovlivňuje funkci imunitního systému, naši náladu, metabolismus a schopnost bojovat s onemocněním. Některé detoxikační nápoje postavené na vodním melounu, okurce, jahodách či zázvoru pomáhají snižovat zánět při uvolnění trávicího systému. Zároveň podporují hubnutí a zvyšují činnost metabolismu. (V tomto případě se hovoří hlavně o grapefruitu.)

Co lze očekávat?

Studie z roku 2013 publikovaná v časopise Journal of Chiropractic Medicine zhodnotila účinky 21 dní trvajícího programu detoxikace. Všech sedm účastníků po tuto dobu snížilo svoji váhu nejméně o pět kilogramů. Všichni zúčastnění zároveň uvedli, že po ukončení programu došlo k výraznému projasnění jejich pleti. Vyloučení toxinů totiž podporuje zdraví pokožky a minimalizuje její stárnutí. A co pátý benefit? Detoxikační nápoje zvyšují energetickou hladinu. Přísady, jako je citron, rozmarýn a máta omlazují tělo a mohou dokonce zlepšit duševní ostražitost. Ještě máte o detoxikačních nápojích pochyby?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat