Prostreno.cz

Překvapivé faktory, které oslabují vaši imunitu

Často se doma hádáte, načež z toho špatně spíte? A protože pak postrádáte energii, na sport už jaksi nemáte chuť ani sílu? V tom případě byste se měli mít na pozoru. Jste totiž pro bacily hodně snadným terčem!

Imunitní systém ve vašem těle hraje jednu z nejdůležitějších rolí. Myslíte si, že se o něj musí pečovat jen v zimních měsících, kdy útočí různé epidemie? Chyba lávky. Obranyschopnost je třeba posilovat celoročně, neboť díky ní se organismus snáze vyrovnává s bakteriemi a škodlivými zárodky, s nimiž denně přicházíte do styku. Které faktory imunitu oslabují? Do těchto byste to asi neřekli!

Nadváha. A nemusí být ani velká

Američtí vědci na základě svého výzkumu naznačují, že jedinec, který má nějaké to kilo navíc, zpravidla má slabší imunitu. Několik dalších a na sobě nezávislých průzkumů zase objevilo přímý vztah mezi obezitou a zvýšeným rizikem infekce v důsledku narušené obranyschopnosti. Z toho jasně vyplývá, že správný jídelníček bez nadmíry tuků a cukrů, je alfou i omegou zdraví. Tak na to nezapomínejte…

Časté ponocování, které si vybírá svou daň

Pasujete do kategorie noční sova? Pak pro vás nemáme zrovna dobré zprávy. Nedávná americká studie prokázala, že ti, kteří spí méně než pět hodin, mají o polovinu méně protilátek bojujících s běžnými nemocemi. Tedy ve srovnání s těmi, kteří v peřinách tráví osm až devět hodin denně. Co k tomu dodat – počínaje dneškem byste měli chodit do hajan o něco dříve. Je to pro vaše dobro!

Hádky s partnerem. A to jako bez legrace

Co mají domácí konflikty společného s náchylností k onemocněním a nefunkční obranyschopností? Asi se tomu jen těžko věří, ale podle britských expertů vlastně všechno. Ti totiž na základě svých zjištění tvrdí, že páry, které při hádkách nejdou pro nadávky a ostrá slova daleko, častěji navštěvují lékaře. Také vcelku jobovka, že…

Nedostatek pohybu. I to je zlo

A teď ruku na srdce – jak jste na tom s pravidelnou fyzickou aktivitou vy? Pokud si právě říkáte, že v tomto směru je hodně co zlepšovat, dlouho s tím neotálejte. Je vědecky prokázáno, že sport posiluje imunitní systém, neboť stimuluje produkci bílých krvinek. Jakmile na něj jeden kašle, vystavuje se riziku, že si ho bacily pěkně podají.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat