Prostreno.cz

Varovné signály, že vaše játra volají po jarním detoxu

Registrujete, že se vám nějak podezřele zhoršila alergie? Jste také často unavení a trápí vás žaludeční problémy? Pokud vás navíc rozčiluje opakující se tvorba akné, je to jasné. Vaše játra volají o pomoc!

Jaro přeje očistným kúrám všeho druhu. Jste přesvědčení o tom, že i když tento „úklid“ teď provádí kdekdo, vy něco takového vůbec nepotřebujete? Myslet si to samozřejmě můžete, ale vaše játra možná mají úplně jiný názor. Podle čeho bezpečně poznáte, že na jejich detox už včera bylo pozdě?

Tiká vám v útrobách časovaná bomba?

Mezi klíčové funkce jater patří čištění krve a odstraňování jedů, ovšem ovlivňují i metabolismus tuků, cukrů i bílkovin. Také produkují žluč, ukládají železo a přispívají k tvorbě hormonů. Je tedy jasné, že pokud nejsou ve formě, brzy se to nehezky projeví. Jakými znameními vám tento důležitý orgán dává na vědomí, že nutně potřebuje důkladnou očistu? Tyto indicie se nikdy nemýlí…

Podezřelé zhoršení alergií

Tak samozřejmě, jakmile venku všechno kvete a příroda se směle probouzí ze zimního spánku, smrká a kýchá skoro každý. Zatímco ještě nedávno vás sotva zašimralo v nose, teď se bez zásoby kapek a kapesníků zkrátka neobejdete? Příčina může být v špatné činnosti jater a s tím související zhoršené produkce protilátek eliminujících alergeny.

Nevysvětlitelná únava

Nahromaděné toxiny, které „uvízly“ v játrech jako rukojmí, mají prsty v mnoha věcech. Jejich „řádění“ se zpravidla projevuje i chronickou únavou a bolestmi svalů. Vidíte – v lidském těle prostě všechno souvisí se vším, takže když nejsou v pohodě játra, nejste ani vy.

Pravidelné návštěvy akné

Pokud „zanesená“ játra selhávají, odnese to také vizáž. A možná, že mezi prvními! Dochází totiž k hormonální nerovnováze, která se projevuje právě výskytem nechtěných pupínků a dalších rudých „ozdob“, jež vás dohánějí k šílenství.

Žaludeční trable

Nevolnost a pálení žáhy? Obvyklý a častý problém dnešní generace. Jenže obyčejná banalita, nad kterou lze jen mávnou rukou, to rozhodně není. Potíže se zažíváním trvající delší dobu jsou pro člověka nejen nebezpečné, ale ve většině případů indikují i jaterní potíže.

Co si s takovými informacemi počít?

Pokud jste se v nějakém bodě našli, pravděpodobně se ptáte, jak se játra dají pročistit, aby se jejich funkce vrátily do normálu. Báječným řešením je příroda a její poklady. Zahrňte do své stravy banány, zázvor, pampelišku a hlavně červenou řepu. S těmito potravinami nemůžete šlápnout vedle!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat