Prostreno.cz

Domácí léčba bolavých pupínků. Pomůže zelený čaj a aloe vera

Máte uhřík, který nejde vymáčknout? To pořád ještě neznamená, že se s ním nedá nic dělat. Právě naopak! Ošetřete ho olejem z čajovníku australského nebo gelem z květiny, kterou máte doma. Brzy budete mít po starosti!

Objevilo se vám na obličeji cosi, co je na dotek velice bolestivé? Možná jste se zkoušeli „pochlapit“, a podivný útvar vymáčknout s tím, že takhle na něj vyzrajete. Pravděpodobně jste ale brzy zjistili, že tudy cesta nevede, protože pupínek tvrdohlavě zůstává na svém místě, zatímco vy křičíte bolestí. Co si v takové situaci počít? Omrkněte domácí zásoby, jestli se v nich neukrývají tyto prostředky!

Tea tree oil jako zachránce vaší krásy

Není žádným tajemstvím, že tea tree oil neboli olej z čajovníku australského, dokáže vyřešit širokou škálu kožních patálií. Tak proč ho nevyzkoušet i na tvrdý pupínek, který pravděpodobně vzniknul kvůli počínající infekci v ucpaném póru? Potírejte s ním rudého nepřítele třikrát denně, brzy se dobrovolně vzdá a složí všechny zbraně. Pokud máte citlivou pokožku, doporučujeme australský poklad zředit s dalším nosným olejem – třeba mandlovým, kokosovým nebo jojobovým. Když na to přijde, hodí se i obyčejný „oliváč“.

Pytlík zeleného čaje svede divy

Jste-li vyznavač porcovaných čajů, jistě ve vaší domácnosti není nouze ani o ten zelený. Až si ho budete dělat příště, ne abyste sáček po vylouhování odkázali do odpadkového koše. Místo toho si ho položte na místo výskytu nechtěné „ozdoby“. Jelikož takový pytlík působí silně protizánětlivě, brzy ukáže uhříku, kdo je tady pánem. Nutno dodat, že tuto kúru je dobré provádět několikrát denně. Čím častěji tak učiníte, tím dříve budete mít klid.

Nezklame vás ani aloe vera

Že je nektar z aloe vera učiněným zkrášlujícím pokladem, to se všeobecně ví. Kromě toho, že napomáhá regeneraci pleti, hloubkově ji vyživuje a přispívá k tvorbě kolagenu, zabojuje také proti akné. Pokud vám nevadí obětovat jeden šlahoun, opatrně ho rozřízněte, a jakmile získáte blahodárný gel s famózním složením, aplikujte ho přímo na „místo činu“. Jestli to pomáhá? Na to můžete vsadit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat