Prostreno.cz

Objevte účinky esenciálního oleje Palma Rosa. Snižuje horečku a léčí bakteriální infekce

Esenciální olej Palma Rosa bývá občas zaměňován s růžovým olejem, ale jedná se o úplně jiný druh oleje extrahovaného z vysokých trav rostlinky, které se česky říká voňatka Martinova. S touto bylinkou se můžeme setkat například i v potravinářském a nápojovém průmyslu, kde se stejně jako v kosmetice uplatňuje jeho vůně. Poznejte všechny účinky tohoto esenciálního oleje a vpusťte si do domácnosti zase novou, svěží vůni.

Voňatka je statná tropická vytrvalá tráva a je známo hned několik druhů, mezi voňatky patří například i citronová tráva. Voňatka Martinova je její méně známá příbuzná, přesto stojí za zmínku díky svým blahodárným účinkům na lidské zdraví. V našich končinách můžete běžně zakoupit esenciální olej extrahován z této rostliny, většinou pod názvem jako Palma Rosa. Poznejte všechny přínosy této exotické trávy.

Snižuje horečku

Tento esenciální olej má silné antivirové, antibakteriální a antiseptické vlastnosti. Díky tomu je schopen i účinně a hlavně přírodní cestou snižovat i zvýšenou teplotu a horečku. Inhalace tohoto oleje pomáhá ochlazovat organismus a posiluje imunitní systém.

Léčí bakteriální infekce

Esenciální olej z voňatky Martinovy má silně baktericidní povahu a inhibuje růst bakterií tím, že je zabíjí. Je také vhodným doplňkem při léčbě vnitřních bakteriálních infekcí, například v tlustém střevě, žaludku, močovém měchýři, prostatě, močové trubici, močových cestách a ledvinách. Zabraňuje také vnějším bakteriálním infekcím na pokožce.

Zlepšuje trávení

Další příznivou vlastností tohoto je to, že napomáhá při trávení. Stimuluje sekreci trávicích šťáv do žaludku, čímž podporuje a urychluje trávení. Mimo to pomáhá také při vstřebávání živin z potravy.

Stimuluje růst nových buněk

Olej palma rosa je takzvaně cytophylactický, což znamená, že podporuje růst buněk a obnovu buněčné hmoty. Díky této schopnosti zpomaluje nejen stárnutí, ale také napomáhá při rekonvalescenci po úrazech. V neposlední řadě, také stimuluje produkci obranných buněk a díky tomu udržuje váš imunitní systém neustále ve střehu.

Kontroluje hladinu tekutin v těle

Dalším výjimečnou schopností je přirozená hydratace. Tento olej pomáhá tělu přirozeně udržovat tekutiny v tkáních a udržuje tak rovnováhu tekutin v celém organismu. Díky tomu předchází nejen nadměrnému zadržování vody, ale také zmírňuje příznaky dehydratace.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat