Prostreno.cz

Popraskané žilky v obličeji. Udělejte změny v jídelníčku a vsaďte na aloe vera

S praskajícími žilkami je vážně „kříž“. Opravdu se ale dají řešit jen s pomocí laseru? Zkuste se nejprve svěřit do „rukou“ jistých potravin nebo květiny, kterou s největší pravděpodobností máte doma. Výsledky vás možná příjemně překvapí!

Odborníci v tom mají jasno – převážná většina z nich se shoduje, že za vznikem popraskaných žilek většinou stojí dědičnost. Svou vinu ale mohou nést také časté návštěvy sauny, hormonální nerovnováha nebo jídelníček, ve kterém je nadbytek pálivých chutí, kávy či alkoholu. Ano, čtete správně, i toto jsou spouštěcí mechanismy, jež mají v poškozených cévkách „prsty“. Co si s tímhle estetickým nešvarem počít? Zákrok v podobě laseru je jistou možností, nechcete se ale svého problému nejprve zkusit zbavit takhle?

Aloe vera jako zelené řešení rudé patálie

Nikdo už asi nepochybuje o tom, že gel z rostliny aloe vera je kosmetickým kouzlem, s nímž se „čaruje“ už tisíce let. Zkrášlující blahodárný nektar, co obsahuje celou řadu vitaminů a minerálů, napomáhá regeneraci pleti, hloubkově ji vyživuje, zpomaluje tvorbu vrásek a přispívá k léčbě akné či vyrážek. Už jste někdy slyšeli o tom, jak mazlavý prostředek působí na popraskané žilky? Protože v sobě ukrývá nemalé množství vitaminu E, funguje jako posilovač tenkostěnných a jemných cév v obličeji. Zároveň pomáhá urychlit léčbu červených skvrn, které se po jejich prasknutí objevují.

Nepodceňujte sílu šalvěje

Bylinka s charakteristickou vůní je pro mnohé jen kuchyňskou přísadou. Patříte mezi ně i vy? Možná vás překvapí, že šalvěj zlepšuje trávení, ulevuje od bolesti v krku a díky vysokému podílu vitaminu K posiluje kosti. To ale pořád není všechno. Účinná je totiž i při léčbě popraskaných žilek. Do 200 ml vroucí vody přidejte čtyři polévkové lžíce bylinky a nechte zakryté 20 minut louhovat. Následně sceďte, a jakmile tekutina zchladne na pokojovou teplotu, vmíchejte do ní mléko. Takto vytvořeným tonikem si ošetřujte obličej každý den.

Udělejte změny v jídelníčku

Je opravdu dobrý nápad soustředit se na vitamin C, protože právě on celkově urychluje hojení. Zároveň však posiluje i žilky, neboť podporuje produkci kolagenu, který je neodmyslitelnou součástí jejich struktury. Kde nepostradatelnou živinu najdete? „Céčko“ nemusíte čerpat jen z citrusových plodů, nabízí ho také kiwi, květák, granátové jablko, chilli papričky, červené papriky, kapusta nebo brokolice. Alespoň víte, co si připsat na nákupní seznam…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat