Prostreno.cz

Jak na tělesný zápach, infekce i trávení? Zkuste esenciálního olej neroli

Zdravotní přínos esenciálního oleje neroli? Dá se popsat jako antidepresivum, afrodiziakum či antiseptikum. Znáte ho? Pomůže s tělesným zápachem, infekcemi, trávením i nízkým libidem!

Esenciální olej neroli neboli olej z citrusových plodů. Kdo by ho nemiloval? Má baktericidní, srdeční, dezinfekční, trávicí, zmírňující, sedativní a tonizující účinky. Je extrahován parní destilací květů neroli, která má botanický název Citrus aurantium. Hlavními složkami tohoto esenciálního oleje jsou alfa-pinen, alfa-terpinen, beta-pinen, camphene, farnesol, geraniol, indol, nerol, linalool, linalylacetát, methylantranilát, nerolidol a nerylacetát. Tyhle názvy vám asi vůbec nic neřeknou, ale zdravotní účinky neroli na tělo i mysl určitě ano. Těm totiž rozumí úplně každý!

Zmírňuje chronickou depresi

Esenciální olej neroli odvádí smutek, vyvolává pocit radosti a štěstí. Proto jej mnozí používají v rámci aromaterapie. Stačí pár kapek (klidně i na polštáři) a hned je člověku lépe!

Působí jako afrodiziakum

Ti, kteří chtějí znovu prožít ty sexy chvilky jako v počátcích vztahu, měli by neroli vyzkoušet. Nejenže zvyšuje libido, ale také pomáhá léčit ztrátu zájmu o sex, frigiditu, impotenci a erektilní dysfunkce. Také je známo, že vytváří romantickou atmosféru!

Zabraňuje infekci

Pokud se zraníte, a doktor je příliš daleko, měli byste ránu účinně ošetřit proti tetanu a infekci – olejem neroli. Následně můžete navštívit lékaře. Tento silný olej zabíjí bakterie a udržuje od těla řadu mikrobiálních infekcí a toxinů. Ne nadarmo se používá při léčbě močových cest, prostaty a ledvin.

Dá se považovat za lék proti nadýmání

Už dost bylo plynatosti a nadýmání! Žaludek a střeva si oddychnou, pokud jim dopřejete úlevu! V jaké podobě? Jako ostatní citrusové oleje je neroli možné užívat vnitřně. V tomto případě je však nutné mít po ruce pouze čistý olej v potravinářské kvalitě. S ním zmizí veškeré problémy s trávením, bolestmi žaludku a otravami jídlem. Navíc dosáhnete snížení krevního tlaku.

Pečuje o pokožku

Esenciální olej neroli funguje lépe než kdovíjaký krém z lékárny. Pozitivně působí na jizvy, akné, neštovice, tmavé skvrny a dokonce i tělesný zápach, což se zvlášť v létě hodí vědět. Považujte jej za velmi příjemný deodorant!

Má sedativní účinek

Co ještě pár kapek zmíněného oleje dokáže? Neroli přináší úlevu od úzkosti, strachu, hněvu, depresí, zánětů a dalších podráždění. Jinými slovy, uvolňuje tělo i duši. Pokud se potřebujete soustředit, být bdělí, nebo se naopak zklidnit, neváhejte neroli použít. Je to totiž olej, který vám bude „rozumět“.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat