Prostreno.cz

Rybí olej pro zdraví mužů

Rybí olej může být zvlášť mužům extra užitečný, což mnozí lidé vůbec nevědí. Proč by s ním každý obyvatel Marsu měl počítat? Ochraňuje srdce i prostatu!

Rybí olej je olej extrahovaný přímo z tkání mastných ryb. Populární je po staletí a směle se dá tvrdit, že potravinové doplňky s rybím olejem jsou v poslední době čím dál populárnější, neboť tento olej obsahuje působivé množství tak zvaných dobrých tuků. Přesněji řečeno, rybí olej se může pyšnit přítomností kyseliny eikosapentaenové a kyseliny dokosahexaenové (EPA a DHA).

Tyto sloučeniny jsou přímo spojeny s desítkami různých zdravotních stavů, ale primárně patří mezi protizánětlivé a antioxidační prvky. Nejen pro muže ideální! Co se však týče přímo jich samotných, konzumace rybího oleje zvláště u mužské populace patří k nezbytnostem!

Výhody rybího oleje pro muže

Rybí olej obsahuje omega-3 mastné kyseliny a již zmíněné kyseliny EPA a DHA. Jejich přítomnost zlepšuje zdraví srdce, paměť a metabolismus. Antioxidační schopnost rybího oleje je vynikající pro snížení oxidativního stresu v nervových cestách. Tento zázrak totiž neutralizace volné radikály, omezuje výskyt neurodegenerativních stavů, čímž mimo jiné přispívá k bdělosti.

Antioxidanty jsou taktéž vhodné pro podporu zdraví pokožky. Ta, jak stárne, se začíná rozkládat, což vede k tvorbě vrásek a stařeckých skvrn. Tohle nechce prostě nikdo! Antioxidanty jsou však schopny zpomalit nástup předčasného stárnutí a současně také zvyšovat pružnost pokožky.

Prostata jako v bavlnce

Výzkumy potvrzují, že pravidelná konzumace rybího oleje může pomoci chránit zdraví prostaty. Jako primární rakovinový zabiják mužů je rakovina prostaty obrovským problémem, který se může stát smrtelným. Snižování zánětu je jednou z hlavních funkcí omega-3, proto je v rámci prevence vhodné podávat právě rybí olej. Pánové, vezměte to na vědomí!

Podpora kulturistiky

Díky zvýšení metabolismu tuků v těle a celkovému snížení hladiny tuku se rybí olej oceňuje i v oblasti kulturistiky, neboť je schopen podpořit růst svalů a zvýšit účinnost cvičení. V podstatě je to tak, že když konzumujete rybí tuk, podporujete svůj metabolismus, což vede k lepšímu pasivnímu procesu spalování tuku v těle. Pro muže, kteří se snaží ztratit na váze, mohou omega-3 dokonce potlačit chuť k jídlu.

A pozor, některé studie dokládají, že omega-3 mohou zároveň pomoci zlepšit regulaci inzulínu a glukózy. To je velmi dobrá zpráva pro ty, kdo se potýkají s diabetem. Ještě máte pochybnosti o tom, že je rybí olej v souvislosti s mužským zdravím nepotřebný?

Zdroj: www.healthline.co, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat