Prostreno.cz

Toužíte po krásných, dlouhých a hustých vlasech? Omývejte je cibulovou šťávou

Kdo by netoužil po krásných vlasech! Bohužel na naše vlasy působí spousta škodlivých vlivů, které zapříčiňují jejich vypadávání, lámání a vznik šedin. Máme pro vás jednoduchý zkrášlující recept – hlavní surovina je běžně dostupná a doslova za pár korun, navíc ji už jistě máte doma. Tak co zkusit zkrášlit své vlasy s pomocí cibulové šťávy?

Cibule je jednou z nejdostupnějších zelenin na světě. Cibule obsahuje velké množství vitaminu C, vitaminy skupiny B, síru, vápník, železo, draslík, mangan, fosfor a hořčík. Dále v ní najdeme spoustu cenných antioxidantů, fenolických sloučenin a antokyaniny. Tento bohatý nutriční profil může mít řadu pozitivních účinků nejen na náš vnitřní organismus, ale také i pro naše vlasy. Co všechno může udělat obyčejná cibulová šťáva pro naše vlasy? 

Stimuluje růst vlasů

Účinné látky v cibuli jsou známy tím, že zvyšují krevní oběh pod kůží, což může přivádět důležité živiny a kyslík do vlasových folikulů, čímž stimuluje růst vlasů a zlepšuje hojení pokožky hlavy. 

Eliminuje lupy

Antioxidanty v cibulové šťávě jsou ideální pro zklidnění zánětu pokožky hlavy, které mohou často vést k suché kůži nebo poškození funkce vlasových folikulů. Tím, že snížíte tento zánět, můžete snížit i tvorbu lupů a snížit šanci na infekci z otevřených ran. 

Zabraňuje šedinám

Cibule obsahuje antioxidační enzym nazývaný kataláza, jehož nedostatek může vést k předčasnému zbarvení vlasů, respektive vede ke vzniku šedin. Bez této směsi se vlasy stávají slabší a pravděpodobněji padají a mění barvu. Pravidelným používáním cibulové šťávy můžete  tento jev alespoň co nejvíce oddálit. 

Hydratuje pokožku hlavy

Cibulová šťáva má povzbudivý a zvlhčující efekt na pokožku hlavy, což může pomoci zabránit vzniku suché kůže a poskytnout pokožce potřebnou hydrataci, aby vlasové folikuly dobře rostly. 

Zlepšuje zdraví folikulů

Cibulová šťáva je extrémně bohatá na živiny a minerály, z nichž mnohé jsou potřebné pro růst vlasů, jako jsou například sloučeniny síry. Vmasírování cibulové šťávy do pokožky hlavy a vlasů může stimulovat růst vlasů i z nezdravých folikulů a udržovat normální růst ze zdravých folikulů. 

Jak připravit cibulovou šťávu?

Budete potřebovat 2 obyčejné žluté cibule. Cibule oloupejte a nakájejte na čtvrtky či menší kousky a vložte do mixéru. Mixujte cibuli až na kaši, poté ji přeceďte přes jemné sítko či plátno, abyste získali co nejvíce šťávy. Již hotovu cibulovou šťávu uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte. 

Jak používat cibulovou šťávu pro růst vlasů?

Na první aplikaci si zřeďte cibulovou šťávu vodou, cibule je velmi silná a někteří jedinci mohou mít alergickou reakci. Cibulovou šťávu vmasírujte do pokožky hlavy a nechte působit 15–20 minut. Poté cibulovou šťávu omyjte teplou vodou a jemným šamponem. Pro dosažení těch nejlepších výsledků tento postup opakujte při každém mytí vlasů. K cibulové šťávě můžete přimíchat také lžíci medu, který má podobné stimulující a antiseptické vlastnosti. 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat