Prostreno.cz

Hitem zdravého životního stylu je vodíková voda

Nový standard pití? Vodíková voda! Opravdu vykazuje protizánětlivý efekt a urychluje hubnutí? Tohle je pravda o novodobém fenoménu, který podporují i celebrity!

Výhody vodíku (H2) byly objeveny před stovkami let. Nedávno se tento chemický prvek stal neuvěřitelně populární jako přísada pitné vody. K výhodám vody obohacené vodíkem přitom patří ztráta hmotnosti, zvýšená energie a silnější imunitní systém. Vodík také může neutralizovat a snižovat oxidační poškození v buňkách. Co je na tom pravdy?

Výživa těla

Vodíková voda patří za výkonný antioxidant, který vyživuje tělo, zvyšuje energii, působí proti stárnutí, chrání mitochondriální funkce, bojuje proti svalové únavě, pomáhá s ochranou pokožky a podporuje lepší zdravotní stav během čištění jater. Někteří uživatelé hlásí, že se díky ní cítí skvěle.

Vodík je bezbarvý, bez zápachu a netoxický, může se nacházet především v půdě, ve vodě a v menší míře ve vzduchu. Vzhledem k tomu, že atom vodíku je malý, proniká do buněk a působí na buněčné úrovni. Suma sumárum platí, že vodíková voda, teda voda obohacená vodíkem nebo hydrogenovaná voda, je běžná voda, která byla naplněna vodíkovým plynem.

Placebo efekt?

Tento plyn zvyšuje hladiny koncentrace molekulárního vodíku ve vodě pro snadnou stravitelnost a okamžitý průnik do buněk, což podporuje celkové přínosy pro zdraví. Vědci zjistili, že vodíková voda může podpořit zdraví buněk, jak již bylo řečeno, a také přispět ke snížení poškození tkání. Zdravotní přínosy vodíkové vody jsou však rozsáhlé. (Bylo provedeno více než 700 studií týkajících se molekulárního vodíku a jeho terapeutických účinků, přičemž se neobjevila ani jedna, která by od konzumace vodíkové vody odrazovala.)

Lidé s diabetem typu 2 si například všimli, že jejich hladina glukózy se po léčbě vodíkovou vodou normalizuje. Výsledky studií zároveň poukazují na to, že hydrogenovaná voda může vstoupit do buněčných membrán a fungovat jako antioxidant v mitochondriích buněk. To znamená, že vodík reaguje s tělem na molekulární úrovni a zcela vynechává trávicí proces.

Jak se zbavit nežádoucích kilogramů?

Vodík stimuluje žaludeční leptin a ghrelin, hormony, které regulují ukládání tuku, energii a řadu dalších metabolických funkcí. Pravidelná konzumace vodíkové vody tak podle všeho podporuje hydrataci a čištění gastrointestinálního traktu, čímž přispívá k rozpadu nežádoucího tuku. A jak je to s bezpečností?

Podle Úřadu pro potraviny a léčiva ve Spojených státech amerických je vodíková voda bezpečná, na druhou stranu však nepodléhá žádnému standardu, nemůže být tedy plně kontrolovaná. Odborníci v každém případě doporučují konzumovat pouze certifikovanou vodu sycenou vodíkem, která je vhodná pro použití ve zdravotnictví a kosmetice!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat