Prostreno.cz

Pleťová maska z aspirinu. K čemu se vám bude hodit?

Pokožka bez pupíků je něco, co chce každý. Existuje něco, co vám od akné pomůže – ideálně přes noc? Tahle zázračná maska z běžného léku slibuje nevídaný efekt!

Na světě snad není nikdo, komu by se aspoň jednou v životě neobjevil pupínek. Jeden k jeho zničení používá zubní pastu, druhý například koloidní stříbro. V každém případě platí, že některé přípravky na léčbu akné skutečně mohou pomoci snížit zarudnutí a otoky, které pupínek doprovázejí. Patří k nim i aspirin?

Rychlá a účinná pomoc

Aspirin není přirozený lék běžně používaný pro léčbu akné. Avšak díky svým protizánětlivým účinkům prokazatelně omezuje otoky a zarudnutí, takže pozitivně působí při léčbě pupínků. Aspirin také obsahuje kyselinu salicylovou, jednu z hlavních sloučenin, které se běžně vyskytují téměř v každém běžně dostupném kosmetickém přípravku. Jak jej používat?

Z aspirinu se dá vytvořit pleťová maska. K tomuto účelu budete potřebovat asi pět tablet. Ty se rozpustí v několika kapkách vody nebo nefiltrovaném jablečném octu. Pro lepší efekt také můžete přidat trochu antiseptického medu nebo oleje z čajovníku.

Příměsi podporující silný efekt

Pokud máte suchou pokožku, nebojte se tenhle zázrak vylepšit ještě troškou olivového oleje. Vše zamíchejte a masku naneste na obličej nebo jiná postižená místa. Vyhněte se citlivé oblasti kolem očí. Nechte 15 minut působit a následně jemně setřete mokrým hadříkem. Pokud je pokožka po aspirinovém zásahu suchá, můžete použít hydratační krém.

V případě, že masku aplikujete nejméně jednou týdně, pokožka bude hladší a čistší. Množství pupínků se významně sníží, často se tihle nezvaní návštěvníci vzdají úplně. Mimochodem, aspirin můžete nechat, aby svůj úkol plnil i v noci.

Čeho se vyvarovat?

Dvě nebo tři tablety aspirinu rozpusťte v jedné lžičce vody. Před aplikací si umyjte obličej a masku naneste na postižená místa pomocí vatové tyčinky. (Ruce nepoužívejte, kvůli přítomnosti bakterií můžete svůj stav jen zhoršit. Ohnisko akné se rozšíří, léčba potrvá déle.)

Aspirinovou směs nechte zcela vyschnout. (Obvykle to trvá asi 15 minut.) Použijte vlhký a čistý hadřík, abyste odstranili všechny zbytky masky a vyčistili si obličej. Obličej také můžete opláchnout pomocí vlažné vody. Toť vše. Akorát pozor, nenechávejte aspirin na pokožce delší dobu, protože se může vstřebat a vstoupit do krevního oběhu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat