Prostreno.cz

Domácí prostředky proti otravným kožním moluskám

Molusky, malé drobné pupínky připomínající bradavice. Mohou se objevit kdekoli na těle. Patří do skupiny infekčních onemocnění a malé děti mohou obtěžovat i dlouhé měsíce. Jak se jich zbavit co možná nejdřív? Řešení vytáhněte ze své spíže!

Molluscum contagiosum je infekční stav kůže, který vede k seskupení malých hrbolků nebo lézí na horní vrstvě pokožky. Pupínky mohou obsahovat sýrovou nebo voskovitou látku a obvykle jsou bezbolestné. Tato infekce často mizí sama od sebe, což však neznamená, že se její odchod nedá uspíšit. Jak a čím?

Neem či nimba

Rostlina Azadirachta indica známá jako neem patří k výjimečným lokálním léčbám molluscum contagiosum, neboť účinně neutralizuje a eliminuje virus. Obvykle se listy tohoto zázraku povaří ve vodě a tekutina se pak nanáší na postižené oblasti.

Jablečný ocet

Jablečný ocet molusky také moc „nemusí“. Je prospěšný díky svým antibakteriálním a antivirotickým vlastnostem. Jedním z nejlepších způsobů, jak využít tento přírodní prostředek, je přitom velmi jednoduchý. Stačí ponořit kousek bavlny do jablečného octa a pak jej nalepit přímo na hrbolky.

Olej z čajovníku

I olej z čajovníku je důvěryhodným řešením bez vedlejších účinků. Lze jej přímo nanést na postižené rány a léze. Použijte bavlněnou látku a otírejte pupínky 3–4krát denně.

Kokosový olej

Máte doma kokosový olej? Tak sem s ním! Naneste tenkou vrstvu na postižené oblasti pokožky. Snížíte zánět a eliminujete svědění. Také zatočíte s virem!

Oreganový olej

Ačkoli si mnoho lidí myslí, že oregano je jen koření, oreganový olej se může pochlubit širokou škálou antioxidačních sloučenin, včetně tymolu a kyseliny rozmarýnové. Tyto složky pomáhají snižovat zánět infikovaných oblastí a posilují imunitní systém. Molusky tak nemají šanci!

Česnek

Česnek je jedním z nejvšestrannějších bylinných léků, a to především pro obsah alicinu. Jedná se o silnou antivirovou a antibakteriální sloučeninu, která může rychle neutralizovat většinu virových kmenů. Tak už nastrouhejte stroužek, přiložte na pokožku, přelepte a nechte působit přes celou noc!

Alkohol

Na seznam účinných léků bojujících proti moluskám patří i alkohol. Aplikujte jej na pokožku a danou oblast zakryjte něčím sterilním. Alkohol funguje jako přirozená imunitní ochrana působící proti infekcím.

Zdroj: www.firstaid.com, www.howtodoit.co





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat