Prostreno.cz

Deodorant je v létě nutností. Používáte ho ale správně?

Myslíte si, že když ráno vyskočíte ze sprchy a aplikujete svého „deo pomocníka“, máte od pocení klid? Ale kdeže! On bude daleko lépe fungovat, když jím podpaží ošetříte těsně před spaním. Co dalšího můžete udělat pro to, abyste i v horku zůstali v suchu?

Je pro vás deodorant naprosto nepostradatelnou součástí každodenní péče – a to nejen v létě, kdy teploty připomínají tropy? I když je vaše odpověď kladná, pořád to ještě neznamená, že po těch letech, kdy na svého přítele spoléháte, ho umíte používat. Pokud si teď říkáte, co se na tom asi dá zkazit, tak vám následující informace vyrazí dech.

Není produkt jako produkt

Nejprve si uděláme jasno v „nabídce trhu“. Víte vy vůbec, co přesně si do podpaží aplikujete? Deodoranty slouží k omezení tělesného pachu způsobovaného bakteriálním rozkladem potu. Jejich podskupinou jsou pak antiperspiranty, které navíc mimo zajištění vůně snižují i samotnou produkci potu. Co mají oba tyto výrobky společného? Kromě toho, že se v obchodech nabízí v různých variantách i cenových kategoriích, také pravidla použití. Jestli si totiž myslíte, že ideální čas na tohoto spasitele je vždy ráno po sprše, jste na pěkně velkém omylu.

Večerní rituál, o kterém je dobré vědět

„Deodorant aplikujte těsně předtím, než půjdete spát, aby měl možnost důkladně zaschnout. Chcete-li jeho působení ještě podpořit, klidně využijte i fén, já to jen schvaluji. To je totiž nejlepší způsob, jak zabránit nežádoucímu tělesnému zápachu i pocení. Ráno jeho aplikaci už nikdy neopakujte, také byste se už neměli sprchovat, aby nebyl vystaven vlhkosti,“ doporučuje americká lékařka a dermatoložka Dawn Harper. Odbornice má také další radu, jak nad pocením obecně vyzrát…

Opatření, díky kterým zůstanete v suchu

Co dalšího podle výše jmenované expertky můžete udělat pro pocit svěžesti i v těch nejparnějších podmínkách? Vsaďte na oblečení z přírodních materiálů, které umožní vaší pokožce dýchat – ideální je pak bavlna či hedvábí. Své opodstatnění má i pravidelné holení podpaží, což umožňuje snadnější odpařování potu. V neposlední řadě byste se měli vyhýbat koření, jež nadměrnému pocení nahrává, konkrétně je řeč o skořici, pepři, chilli a zázvoru.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat