Prostreno.cz

Růžová voda je nenahraditelná už stovky let. Proč je dobré mít ji po ruce

Růžová voda je skvělým pomocníkem, který vás nikdy nezklame. Ještě jste neslyšeli o tom, že čistí pleť a léčí akné? Navíc vás uklidní v případě stresu a přiměje vás myslet pozitivně. A to jako opravdu!

Že růžová voda přišla do módy teprve nedávno? Tak to ani náhodou. Jisté prameny uvádějí, že zmínky o její výrobě pochází už ze 7. století. Ačkoli na ni kdysi obyvatelé Bulharska, Turecka a Persie nedali dopustit, přičemž ji využívali v kosmetice, zdravotnictví i kulinářství, do Evropy se tenhle voňavý zázrak dostal až koncem 1. poloviny 19. století. Proč je voda z růží tolik výjimečná? Tyto důvody vás utvrdí v tom, že bez ní už se neobejdete!

Návrat pokožky k přirozené kráse

Není žádnou novinkou, že kůže má hodnotu pH 5,5, kterou ovšem všichni narušujeme používáním různých kosmetických produktů, včetně mýdel, odličovadel, líčidel a krémů. O růžové vodě je však známo, že bojuje proti kyselým, nebo naopak zásaditým účinkům všech využívaných zkrášlovatel, tudíž vrací pokožku do jejího nejpřirozenějšího stavu.

Léčba akné, která se nemine účinkem

Výskyt rudých pupínků už zdaleka netrápí jen dospívající, neboť s akné si dnes „užijí svoje“ i mnohem starší ročníky. Co na tuhle svízel platí? Tekutina vyráběná z květin, které jsou nejen symbolem lásky, ale i krásy. Jestli totiž něco růžovému pokladu nelze upřít, tak je to jeho protizánětlivé působení, schopnost regulace kožního mazu i uklidnění podrážděné pleti. Když se tohle všechno spojí dohromady, je zachránce od akné a různých ekzémů na světě!

Báječné čistidlo, co nemá konkurenci

Na seznam pozitiv „rostlinné kosmetiky“ patří i to, že dokáže z pokožky spolehlivě odstranit všechny nahromaděné nečistoty. Důkladnému „úklidu“ se nevyhnou ani póry, které budou po zásahu růžové vody „jako nové“. Tím se pochopitelně eliminují i nenáviděné černé tečky, což je jistě dobrá zpráva. Kromě toho se blahodárná „vodička“ používá také jako hydratační prostředek a urychlovač hojení ran.

Vítané uklidnění od stresu? Ano, to také

Jste často nervózní? Pak vám vědci z Harvardovy univerzity doporučují inhalovat aroma růžové vody. Přesně tato vůně vás podle nich okamžitě uklidní a pohladí vaše pocuchané nervy. Zároveň navodí pozitivní myšlení, zvýší energetickou hladinu a zatne tipec úzkosti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat