Prostreno.cz

Věci, které byste neměli přestat dělat ani ve vyšším věku

Jenom proto, že vám už dávno není dvacet, se přece ještě nemusíte loučit se svými životními sny. A vůbec, jak jste na tom s projevováním svých citů? Tady s upřímností nešetřete, a hlavně, pojďte se bavit – životem. Rovněž se nezapomínejte chválit, posílíte tak svoji sebejistotu!

Stárnutí je přirozený proces, kterému neunikne nikdo z nás. Přibývající roky cítíme v kostech a kloubech. Máme je vepsané v našich obličejích a vráskách, přičemž pozorujeme, že hodně zasahují i naši mysl. Ačkoli není pochyb o tom, že v pokročilém věku už člověk nemůže dělat všechno jako kdysi, pořád jsou věci, kterých by se nikdo, a to ani v důchodu, vzdávat neměl. Že vás momentálně nic nenapadá? Níže vyjmenované položky vám osvěží paměť!

Vyjadřování emocí není časově omezeno

To, že jste starší, pořád ještě neznamená, že s projevováním svých citů musíte nějak šetřit. Právě naopak! Bez výhrad milujete svoji rodinu? Tak to všem jejím členům hezky „od plic“ řekněte. Je vám líto, že celé roky nemluvíte se svým přítelem, protože jste se kdysi pohádali kvůli hlouposti? Udělejte první krok a zkuste vaše vztahy zase zlepšit. Buďte upřímní ohledně svých pocitů – bez ohledu na věk. Nikdy totiž nevíte, kolik takových příležitostí vám ještě zbývá. Nebo lidem ve vašem okolí…

Nevzdávejte se svých snů. Nikdy

Máte životní sen a říkáte si, že pokud jste si ho nesplnili doteď, už nemá cenu se o to pokoušet? Ale jděte, nač ten pesimismus! Ještě pořád můžete navštívit místa, která toužíte vidět na vlastní oči. Nebo se proletět v horkovzdušném balonu, jak jste vždycky chtěli. Přece kdy jindy, když ne teď?!! Ačkoli vám už dávno není dvacet ani třicet, na zážitky není nikdy pozdě. Tečka.

Nezapomeňte se pravidelně chválit

Čekat, až vám někdo „vysekne“ kompliment? Kdepak. Za to, že vám to sluší, podařilo se vám rychlostí blesku vyluštit křížovku, přímo geniálně jste zaparkovali auto, nebo jste k dokonalosti dotáhli vzhled vlastní zahrádky, se přece můžete pochválit sami. Koneckonců, nikdo jiný to za vás možná ani neudělá. A můžete si být jistí, že se při rozumných dávkách samochvály budete cítit sebejistější. Tedy alespoň tak to vidí psychologové. Nebuďte tedy zbytečně skromní…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat