Prostreno.cz

Vyzrajte na bolavá záda bez drahých mastí. Stačí vám česnek nebo zázvor

Chodíte jako paragraf, protože bolavá záda vám nedovolí nic jiného? Skvělou první pomocí je strouhaný zázvor, česnekový olej nebo heřmánkový čaj. S těmito „medikamenty“ budete zase jako rybička!

Bolesti zad jsou dnes běžným problémem, za kterým dle názoru odborníků většinou stojí svalové napětí, nesprávná strava a nedostatek fyzické aktivity. Častou příčinou je prý také artritida, nadměrná námaha či špatná pozice při sezení. Myslíte si, že úleva od téhle patálie na vás čeká jenom v lékárně? Ale kdeže. Poohlédněte se v kuchyni, kde číhá hned několik řešení tohoto nepříjemného problému!

Zázvor jako první pomoc. Jak s ním ale naložit?

Podle lidových léčitelů je zázvor jedním z nejúčinnějších přírodních léčiv. Ani moderní věda proti tomu nic nenamítá, neboť mnoho studií prokázalo, že spolehlivě působí proti chřipce, nachlazení a zažívacím obtížím. Připisuje se mu také schopnost detoxikace organismu a snížení vysokého krevního tlaku. Údajně má ten nejpříznivější vliv také na učení, paměť i soustředění. Co má koření štiplavé chuti společného s vašimi bolavými zády? Jeho antibakteriální schopnosti vám hodně rychle uleví – stačí ho nastrouhat a přiložit na inkriminované místo.

Zachráncem situace může být i česnek

Česnek kuchyňský patří k nejstarším a nejrozšířenějším kulturním rostlinám původem z Orientu. Univerzální kořenicí přísada obsahuje silici, cukry, vitaminy B a C, síru, antioxidanty a další látky, které podporují trávení a posilují srdeční sval i mozkovou tkáň. Česnek je pověstný svými antibakteriálními vlastnosti, proto je účinný v boji s četnými zdravotními komplikacemi, včetně bolesti zad. Máte dokonce hned dvě možnosti, jak ho naplno využít. První z nich je konzumace syrového česneku, druhá je olej z něj vytvořený – prostě pár stroužků tak na dva týdny naložte do olivového oleje, čímž získáte přímo zázračnou „mastičku“.

Heřmánek není dobrý jenom na spaní

Voňavý poklad s bíložlutými kvítky má v lidovém léčitelství tu nejlepší pověst. Ovšem pozor, zdaleka nejen pro jeho „uspávací vlastnosti“! Kromě toho, že napomáhá pocení, urychluje hojení ran, pomáhá při zánětech spojivek a reguluje hladinu cholesterolu, uvolňuje také napjaté svalové tkáně. Jak již bylo zmíněno, právě toto napětí bývá častou příčinou související s bolestmi zad. Dopřejte si tedy šálek heřmánkového čaje, nejlépe okamžitě!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat