Prostreno.cz

Udělejte si zásoby meruněk na zimu. Zpevňují kosti a podporují metabolismus

Hromada vitaminů, minerálních látek, antioxidantů a vlákniny. To jsou meruňky, které si rozumí i s citlivou pokožkou, proto jsou často součástí mnoha kosmetických přípravků. Málokdo však ví, že zároveň zpevňují kosti a podporují metabolismus!

Meruňky původem pochází z Číny a do Evropy se dostaly z Arménie. V současnosti je můžete najít snad v každém supermarketu, i když nutno podotknout, že domácí jsou prostě domácí. Patří k zásobárnám vitaminů a pro organismus jsou nesmírně důležité. S čím pomohou?

Udržují funkční trávení

Meruňky jsou, ostatně jako jiné druhy ovoce, obohacené na vlákninu. Zajišťují tak správné fungování střev. V čerstvé, ale i sušené formě pomáhají s nadýmáním a zácpou. Pokud vás tyto problémy pronásledují, přibalte si pár plodů meruňky obecné třeba do práce ke svačině.

Pečují o pleť

Z tohoto ovoce oranžové barvy lze připravit i speciální olej. Právě ten je vhodný při péči o pleť. Po jeho aplikaci se zbavíte mastnoty a získáte hladkou a lesklou kůži. Zmíněný olejíček také báječně pomáhá i při léčbě řady kožních onemocnění. Používá se na ekzémy či nepříjemné svědění. A pozor, díky vysokému podílů antioxidantů nedovolí vaší pleti, aby rychle zestárla!

Zpevňují kosti

Meruňky jsou významným zdrojem důležitých minerálních látek. Hlavně vápníku, fosforu a manganu. Ty se starají o zdravý růst a rozvoj kostí. Rovněž slouží jako prevence onemocnění pohybového ústrojí, jako jsou bolesti kloubů či osteoporóza.

Podporují metabolismus

Hladiny tekutin v celém těle jsou ovlivněny především draslíkem a sodíkem. V tomto poddruhu slivoně jich je spousta! Meruňky zajišťují správnou redistribuci energie do jednotlivých orgánu a svalů. Tím pádem podporují aktivitu a produktivitu!

Léčí anémii

Pokud trpíte anémií, tak se nejspíš cítíte stále unavení. Máte závratě a celkově vaše tělo nefunguje tak, jak by mělo. Jistě však užíváte železo. To je totiž při výrobě červených krvinek klíčové. Stejně tak i měď. Obě tyto důležité látky najdete v meruňkách! Zajděte si pro ně do obchodu, klidně i jen tak preventivně. Rozhodně tím nemůžete nic zkazit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat