Prostreno.cz

Konzumací černých fazolí jdete naproti nejen štíhlým křivkám

Pořád jste luštěninám nějak nepřišli na chuť? Jste sami proti sobě. Pokud dáte šanci černým fazolím, prospějete svému zdraví a ještě půjdete naproti štíhlým křivkám. Fungují i jako lék na zácpu, průjem a nepříjemné nadýmání!

Ačkoli stále více lidí preferuje zdravý způsob života, luštěniny pořád patří na seznam nejzatracovanějších přírodních darů – není to paradox? Konkrétně černé fazole mají tak úžasné účinky na lidské tělo, že bychom je podle odborníků měli jíst pravidelně. Ptáte se na důvody? Tady je máte černé na bílém!

Prevence rakoviny, které není nikdy dost

V dnešní době se asi nenajde nikdo, koho by stále častější výskyt rakoviny nechal chladným. I vy se této obávané nemoci bojíte? Tak to byste do svého kuchyňského arzenálu měli zařadit „temnou potravinu“, jež pochází z Jižní Ameriky. Již několik na sobě nezávislých studií potvrdilo, že právě ona obsahuje unikátní fytochemické sloučeniny, které podstatně snižují pravděpodobnost rakoviny a brání vývoji nádorů.

Zdravé srdce, co bije jako zvon

Medicína hlásí, že správná koncentrace cholesterolu v krvi by neměla překročit 250 mg/100 ml, ale za optimální hodnotu se považuje 150-180 mg/100 ml. Jestliže jeho hladina v krevní plazmě překračuje přípustné normy, začíná jít do tuhého – rozvíjí se proces kornatění tepen a dochází k poruchám krevního oběhu i ochromení srdeční činnosti. Účinná prevence?

Představte si, že tu si můžete naordinovat v podobě černých fazolí, které poskytují vysoký podíl vlákniny. Je vědecky dokázáno, že tato cenná složka výživy „sráží“ hodnoty škodlivého cholesterolu, což může zabránit infarktu a mrtvici.

Pomoc při hubnutí. Využijete ji?

Výše zmíněná vláknina má i další pozitivum, jež by si neměli nechat ujít především dietáři. Navozuje totiž pocit sytosti a tím snižuje i celkový příjem kalorií. Rovněž napomáhá bezproblémovému trávení a přispívá k detoxikaci organismu. Je to tím, že pozitivně působí na střeva, zatímco stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv. Málokdo tuší, že může být dokonce účinným lékem na zácpu, průjem, pocit těžkosti, nadýmání i nevolnost.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat