Prostreno.cz

Šťáva z brambor nedá šanci lupům

Většina lidí nepovažuje bramborovou šťávu za něco převratného, natož zdravého. Výhody tohoto zeleninového „odpadu“ však mohou překvapit! Jak se používá na vlasy i pleť?

Bramborový džus nabízí řadu živin, včetně vitaminu C, draslíku, vitaminů skupiny B, vápníku, železa, fosforu, mědi a síry. Nelze nezmínit ani fytonutrienty a organické sloučeniny. Co tyhle živiny udělají s vlasy, pletí i zdravím? Bramborovou šťávu nezatracujte!

Zabraňuje stárnutí

Výzkumy prokazují, že bramborový džus je schopen podpořit tvorbu kolagenu, hydratovat pokožku a dodávat jí antioxidanty, což může přispět ke snížení výskytu vrásek, akné a stařeckých skvrn. Stačí nanášet ji na obličej…

Nedá šanci lupům

Použití bramborového džusu zlepšuje zdraví vlasů, eliminuje lupy a záněty. Vmasírování této šťávy do pokožky hlavy a následně i do vlasů od kořene až ke špičkám také vylepšuje lesk a sílu pramenů. (Po nanesení na vlasy nechte 10 až 20 minut působit, poté vypláchněte teplou vodou.)

Zvyšuje úroveň energie

Bramborový džus je vynikající posilovač energie, a to díky přítomnosti přirozených cukrů. Kromě toho zmíněná šťáva obsahuje velké množství thiaminu, který může podpořit schopnost těla rozkládat uhlohydráty na použitelnou energii.

Zlepšuje trávení

Přítomnost škrobu v bramborovém džusu zmírňuje zánět ve střevě, stimuluje trávení, eliminuje příznaky zácpy, nadýmání a křečí. Nezní to dobře? A to brambory máte neustále po ruce!

Léčí vředy

Bramborová šťáva vykazuje antacidové vlastnosti a má mírně alkalické pH, které vyvažuje kyselost ve střevě, zabraňuje vzniku žaludečních vředů, nebo je rovnou léčí.

Pozitivně ovlivňuje zdraví srdce

V jedné sklenici bramborového džusu je významné množství draslíku, což je více než 50 % denního požadovaného příjmu. To znamená, že ranní sklenice této šťávy sníží napětí kardiovaskulárního systému. Díky ní zároveň dojde k redukci krevního tlaku a prevenci rizika srdečního záchvatu, aterosklerózy a mrtvice.

Posiluje imunitu

Bramborový džus, bohatý na vitamin, C posiluje imunitu tím, že stimuluje tvorbu bílých krvinek. Další antioxidanty a minerální imunostimulanty zároveň chrání proti chronickým onemocněním a nižším oxidačním stresům.

Urychluje hojení ran

Bramborový džus je bohatý na vitamin C, který nejenže pomáhá stimulovat tvorbu kolagenu, ale zároveň urychluje hojení ran.

Podporuje produkci hormonů

Pravidelná konzumace bramborového džusu může pomoci při zlepšování úrovně důležitých pohlavních a stresových hormonů. Také detoxikuje játra a žlučník. Tak na co ještě čekáte? Vezměte 2 brambory a 2 šálky vody. Zeleninu důkladně umyjte (neloupejte), očistěte, nakrájejte na menší části a hoďte do mixéru. Poté sceďte přes plátno.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat