Prostreno.cz

Přírodní hydratační krémy, které naleznete ve své kuchyni

Jak dodat své pleti potřebnou vláhu, se kterou jde ruku v ruce svěží vzhled a vitalita? To je snadné – vsaďte na podmáslí, okurku nebo med. Všechny tyto zlepšováky jsou kosmetickou trefou do černého!

Správná výživa a důsledná péče je klíčem ke kráse – zejména teď v létě, kdy ostré slunce připravuje pokožku o nepostradatelnou vlhkost. Že to moc dobře víte, proto neustále kupujete hydratační krémy? Ještě dřív, než vyrazíte do obchodu pro další, udělejte revizi domácích zásob. Neskrývají se v nich náhodou tyhle přírodní prostředky? Lepší zvláčňující „mazadla“ jen tak nenajdete!

Podmáslí, léčivá kosmetika

Občas si podmáslí naordinujete na podrážděný žaludek? Dobrá volba, protože tato zbytková tekutina, která vzniká při procesu stloukání másla, podporuje trávení i zdravou střevní mikroflóru. Co když zkusíte i zevní použití, a podmáslí si budete pravidelně aplikovat na obličej? Obsažená kyselina mléčná platí za efektivní „čistidlo“, které rozpouští všechny nečistoty. Také zabraňuje tvorbě vrásek a zlepšuje pružnost kůže. To nejsou špatné účinky, přihlédneme-li k nízké ceně podmáslí…

Okurka, osvěžující zlepšovák

Když bychom měli jmenovat všechny látky, jež se skrývají v „okurkové“ medicíně, seznam by to byl pořádný. Osvěžující zelenina jako zásobárna vitaminů, minerálů a antioxidantů nemá konkurenci! Působí také silným protizánětlivým účinkem, což z ní dělá skvělou zbraň v boji proti akné. Zároveň se postará o hloubkovou hydrataci i regeneraci pokožky, zatímco zlepší vzhled jizev. Hoďte kousek do mixéru a chvilku tam „zelenáče“ povozte, dokud se nepřemění v pastu. S tou si pak ošetřujte tvář – ideálně dvakrát denně.

Med, sladidlo s výhodami

Nejstarší sladidlo v dějinách je pověstné svými přirozenými antibakteriálními vlastnostmi, stejně jako vysokým podílem výživných látek. Ovšem nelze mu „odpárat“ ani to, že dodává pleti potřebnou vláhu, zpomaluje proces biologického stárnutí a zmenšuje rozšířené póry. Promíchejte ho s vodou v takovém poměru, aby vzniklo sladké mazadlo v konzistenci krému. Po nanesení ho nechte pár minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat