Prostreno.cz

Stará, ale pořád dobrá zdravá skořice

Že se skořicí lze jen vařit a péct? Ale jděte! S její pomocí se můžete zbavit celulitidy, salmonelózy a infekce dýchacích cest. Ovšem ona je dokonce schopná poskytnout prevenci před srdečními chorobami, protože reguluje hladinu cholesterolu!

První použití skořice, nebo alespoň její hodně blízké příbuzné zvané kasie, bylo zaznamenáno v Číně kolem roku 2500 před n. l. Archeologové objevili zmínky o tomto koření i v Řecku a Egyptě, kde sloužilo k balzamování. O voňavém ochucovadle se dočteme také v biblických příbězích. V nich se píše, že skořice je ceněna víc než zlato. Máte ji doma i vy? Pak byste měli poznat její zázračné vlastnosti!

Prevence srdečních chorob

Na skořici nedají dopustit nejen kuchaři a pekaři, ale i odborníci s diplomem. Ti totiž na základě mnoha studií zjistili, že aromatická přísada snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu a současně zvyšuje úroveň toho „dobrého“. Její pravidelnou konzumací se tedy můžete účinně bránit proti ateroskleróze, což je kornatění tepen, jež vzniká v důsledku ukládání tukových látek. S každou špetkou se také výrazně omezí i riziko plicní embolie, mrtvice a srdečního infarktu tedy alespoň tak praví věda.

Zaručená likvidace infekcí a bakterií

Koření s úctyhodně dlouhou tradicí je skvělým prostředkem proti bakteriím i houbovým infekcím, a to díky organické sloučenině zvané cinnamaldehyd, která vlastně stojí za typickou chutí i vůní skořice. Z tohoto důvodu je poklad z kořenky ceněným lékem na mnoho potíží, včetně infekce dýchacích cest, zápachu z úst a zubních kazů. Někteří experti se dokonce netají názorem, že dokáže zatnout tipec i salmonelóze.

Zdroj energie, co se nezdá

Ingredience využívaná již tisíce let může zafungovat také jako zprostředkovatel energie. To jste věděli? Dokáže totiž regulovat hladinu cukru v krvi, což příznivě ovlivňuje energetickou hladinu. Alespoň takový je názor vědců, kteří na základě svých studií rovněž poukazují na to, že skořice zlepšuje vstřebávání živin.

Stopka celulitidě? Ano, to také

Sypký zázrak má i další pozitiva. Umí totiž regenerovat tkáně, zlepšovat celkový metabolismus buněk a urychlovat látkovou výměnu. V kombinaci s protizánětlivým působením tak pomáhá mírnit projevy kožních problémů, včetně strií a celulitidy. Pokud jde právě o pomerančovou kůži, máme pro vás prima recept, jak se jí konečně zbavit.

Smíchejte kelímek bílého jogurtu se dvěma lžícemi tvarohu, jednou lžičkou olivového oleje a zhruba pěti lžičkami mleté skořice. Pokud bude výtvor příliš řídký, ještě ho zahustěte tvarohem. Poté zlepšovák naneste na postižené oblasti, které následně zabalte do potravinové fólie a ručníku. Ideální doba působení je jedna hodina. Za jak dlouho poznáte rozdíl? Už po třech opakováních!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(1 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat