Prostreno.cz

Důvody, proč doma oceníte šalvějový olej

A je to tady, opět přichází sezona aromalamp a olejů, kterými si za sychravých večerů budete zútulňovat domácnost. Ve vašem vonném arzenálu by určitě neměla chybět šalvěj, protože odhání chmury, zlepšuje trávení a posiluje zdraví dutiny ústní.

Šalvěj je pro své účinky využívána již celá staletí. Starověcí šamani s její pomocí vyvolávali duchy svých předků a při magických rituálech ji přidávali do svých tajemných lektvarů a vykuřovadel. I staří Římané tuto bylinu považovali za posvátnou, neboť s její pomocí léčili různé neduhy a věřili v její zázračnou moc. Musíte mít doma čerstvou rostlinu, abyste se mohli těšit ze všech výhod, které vám tento přírodní poklad přináší? Ale kdepak, zkuste šalvěj v esenciální verzi! I tato varianta vám může báječně posloužit. Už jste slyšeli o tom, co všechno dokáže?

Harmonizátor vypjatých nervů

Propadli jste pesimismu, trpíte splíny, jste nervózní a nemáte na nic náladu? Ať už za vaše rozpoložení může cokoli, svěřte se do „rukou“ vonné šalvěje. Taková terapie působí mírně sedativně, zklidňuje úzkost a mírní deprese. Tak zapalte svíčku a kápněte pár kapek do aromalampy, hodíte se do psychické pohody a vyženete chmury z hlavy!

Snadná cesta k pohodovému trávení

Tento olejíček zvyšuje sekreci žaludečních šťáv, tudíž může usnadnit i hodně komplikované trávicí procesy. Nelze mu odepřít ani to, že působí preventivně proti nadýmání a potlačuje bolestivé svalové křeče. Jak tento medikament užívat? Sázkou na jistotu je jeho promíchání s dalším nosným olejem (kokosovým, jojobovým, mandlovým či olivovým), čímž získáte účinné „pomazání“. Jakmile si s ním namasírujte břicho, máte o úlevu postaráno.

Výkonná čistička vzduchu, co se nezdá

Jeden z důvodů, proč je olej získávaný ze šalvěje tak populární, je ten, že spolehlivě likviduje bakterie a viry poletující ve vzduchu, které jsou nechvalně známými a hodně častými viníky nejrůznějších infekcí. Dáte mu šanci i vy? Pročistíte si tak domácí ovzduší tím nejvoňavějším způsobem. Navíc podstatně snížíte riziko, že si vás nějaký ten bacil „poddá“.

Dávka zdraví pro celou ústní dutinu

Osvěžující vůně šalvějového oleje může být skvělým východiskem neblahé situace zvané zkažený dech. To ale ještě pořád není všechno. Promícháte-li jeho pět kapek a půl čajové lžičky soli se šálkem vlažné vody, máte k dispozici úžasné „kloktadlo“, které snižuje počet bakterií v ústech a zároveň zabraňuje infekcím dásní a tvorbě zubních kazů. Jako součást dentální péče tento zlepšovák vůbec není špatný…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat