Prostreno.cz

Jak se co nejrychleji zbavit puchýřů na nohou

Ve většině případů k léčbě puchýřů na nohou postačí malá první pomoc. V jaké formě? Spolehnout se můžete třeba na aloe vera, teplou či slanou vodu. O nápravu se však postará i jablečný ocet!

Říká se, že pro krásu se „musí“ trpět. V případě puchýřů to tak i skutečně je, vždyť takové nové boty, jsou nové boty. Puchýře přitom vznikají intenzivním a soustavným dřením kůže nohy v tuhém či právě zakoupeném obutí. Mezi namáhanou pokožkou a tkání se vytvoří kapsa, která se rychle zaplní tekutinou. Tím dochází k tvorbě puchýře. Co na to pomáhá? Vyzkoušejte nějaký z těchto tipů!

Tobolky s vitaminem E

V lékárně či dobrých drogeriích jsou k mání tobolky s vitaminem E. Ty stačí otevřít a jejich obsah aplikovat přímo na puchýř, kterému se někdy slangově říká blistr. Vitamin E má úžasné účinky na hojení pokožky a také zabraňuje jizvení.

Ricinový olej

Ricinový olej? Jedná se o jednu z nejjednodušších forem domácích léků, které jsou k dispozici pro léčení puchýřů. Jednoduše namočte kus obvazu do zmíněného oleje, přiložte na postiženou část a nechte působit přes noc. Ráno zjistíte, že je puchýř úplně vysušený.

Teplá voda

Namáčejte nohy jednou denně ve vlažné vodě (asi 15 minut). To zajistí, že horní vrstva puchýře začne měknout, čímž by se snadněji a rychleji odstraní tekutina uvnitř blistru.

Antibiotická mast

Na puchýř se také dá aplikovat antibiotická mast, která podpoří proces hojení. Mast je možné použít i tak, že se smíchá s vlažnou vodou. Do té se pak nohy s puchýři ponoří (zhruba na 15 až 20 minut).

Jablečný ocet

I jablečný ocet může být velmi účinný a snadno aplikovatelný. Namočte do něj gázu nebo obvaz, přiložte přímo na postižené místo a nechte zaschnout.

Vazelína nebo gel

Také vazelína nebo jakýkoli jiný ropný produkt je užitečný. Heslo v tomto případě zní: mazat, mazat a zase jenom mazat.

Slaná voda

Mnohdy je nejjednodušší řešení to nejefektivnější. Přidejte do litru studené vody zhruba hrst soli, do této směsi namočte čistou látku a tu přiložte na puchýř.

Aloe vera

Máte doma rostlinu aloe vera? Tak sláva. Tato sukulentní bylina je považována za velmi účinný lék používaný již od dávných dob. Získaný gel se přitom nanáší přítmo na puchýř. Aloe urychluje hojení a zároveň mírní bolesti. To jste věděli?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat