Prostreno.cz

Zápach nohou odstraní černý čaj nebo ocet

Že vaše nohy bohužel moc nevoní? Za to se nemusíte stydět, s tímhle nešvarem se potýká mnoho lidí, kterým se chodidla nadměrně potí. Jak z toho ven? Možná nemáte ani tušení o tom, že účinné zbraně máte ve své kuchyni!

Zápach nohou je poměrně běžná patálie, za niž ve většině případů mohou potící se chodidla a bakterie, které si ve vlhkém prostředí vyloženě libují. Nechvalně známý problém, jemuž se nevyhýbají ani ty nejčistotnější jedinci, se však dá snadno vyřešit – v pohodlí domova a za pár kaček! Jaké prostředky mají v tomhle směru tu nejlepší pověst?

Černý čaj není jenom k pití

Není žádným tajemstvím, že černý čaj je uznávaným „zdravotním nápojem“. Vždyť odborníci na základě mnoha studií již několikrát poukázali na to, že snižuje riziko kardiovaskulárních chorob, poskytuje prevenci před rakovinou, posiluje imunitu a napomáhá hubnutí. Ovšem pozor, on vám prospěje i jinak! Díky obsahu organické sloučeniny zvané tanin vás dokáže zbavit nepříjemného zápachu dolních končetin, a to jen to „hvízdne“. Povařte v litru vody po dobu deseti minut tři sáčky čaje. Nechte tekutinu lehce zchladnout, poté v ní ponořte nohy až po kotníky. Nutno dodat, že v lázni byste měli vydržet alespoň půl hodiny.

Ocet jako pomocná ruka

Asi není domácnost, ve které by ocet neměl své čestné místo. Ta vaše není žádnou výjimkou? No výborně, pak máte po starosti! Připravte si větší lavor, ve kterém si „umícháte“ octový roztok. Pokud se ptáte na ideální poměr, na litr vody budou stačit tři až čtyři polévkové lžíce. V této kapalině si pak namáčejte chodidla přibližně deset minut. Ocet ničí zárodky veškerých kvasinek i plísní, takže si s nevábným „odérem“ hravě poradí!

Vsadit můžete i na jedlou sodu

Hydrogenuhličitan sodný, který se mimochodem přidává i do hasicích přístrojů, má antiseptické a hojivé schopnosti, přičemž funguje jako efektivní pohlcovač pachů. Je to proto, že neutralizuje pH potu a spolehlivě ničí bakterie. Proč tedy schopnosti levného spasitele nevyužít? Přisypte adekvátní množství do teplé vody a dopřejte svým nohám čtvrthodinový pobyt v sodném roztoku. Pro maximální efekt jedlou sodu nasypte i do bot, tím rozhodně nic nezkazíte.





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat