Prostreno.cz

Jaký typ cvičení je nejlepší pro skvělou kondici srdce

Chodíte si občas zaběhat? Nebo je vám milejší raději kolo? Pokud vám tyto aktivity absolutně nic neříkají, měli byste zkusit alespoň nějaký druh jógy. Váš kardiovaskulární systém vám za to jenom poděkuje!

Srdce je asi nejdůležitější sval v těle, proto si zaslouží vaši plnou pozornost. Chcete udělat něco pro jeho absolutní blaho? Pak se podívejme na to, jaké druhy sportu mu nesmírně prospívají, přičemž podstatně snižují riziko kardiovaskulárních chorob. Odborníci doporučují tyto blahodárné činnosti. Provozujete je také?

Cyklistika. Pedály jako prevence zdravotní katastrofy

Ze závěrů studie provedené Britskou lékařskou asociací jednoznačně vyplývá, že jízda na kole omezuje pravděpodobnost koronárních onemocnění srdce o celých 50 %. Má to však jednu podmínku – je třeba ujet alespoň 35 kilometrů týdně, jinak tato „terapie“ ztrácí na účinnosti. Ale to přece dáte, no ne?

Běh je skvělý nejen pro štíhlé křivky

Že by vás na běžeckou stezku nikdo nedostal? Zkuste své negativní stanovisko ještě přehodnotit. Přesně tato fyzická aktivita totiž zlepšuje funkce kardiovaskulárního i respiračního systému. Rovněž přispívá k regulaci krevního tlaku i zásob tělesného tuku. Tedy alespoň takový názor má britský osobní trenér Stuart Amory, který dodává, že „úprk“ s větrem o závod také prospívá psychice, normalizuje hladinu cholesterolu a snižuje chuť k jídlu. Už máte nachystané kvalitní sportovní obutí a reflexní prvky?

Jóga. I ta má své úžasné účinky

Pokud by vás snad od běhu i cyklistiky odradilo sychravé podzimní počasí, můžete zvolit plán B v příjemně vytopené místnosti. Překvapivě i něco naprosto nenáročného a pohodového lze považovat za druh alternativní medicíny, když dojde řeč na srdeční zdraví. Nevěříte?

„I zdánlivě klidná činnost přináší mnoho přínosů. Je úplně jedno, zda budete provozovat bikram, těhotenskou či restorativní (hluboce uvolňující) jógu, neboť všechny druhy tonizují svaly a mají přímý vliv na srdeční frekvenci,“ vysvětluje lékař a zároveň ředitel rehabilitačního centra se sídlem v americkém Torontu Paul Oh.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat