Prostreno.cz

Rady, jak rychleji a trvale zhubnout. Co můžete udělat ještě dnes

Hubnutí nemusí být vždycky „o nervy“. Co když místo hladovění budete jíst vyváženou stravu, přestanete konečně počítat přijaté kalorie a naučíte se pořádně odpočívat? I tak mohou kila letět dolů – dokonce rychle!

Redukci váhy má mnoho lidí spojenou s velkou dřinou – a to jak z fyzického, psychického i časového hlediska. Jenže musí tomu tak být vždycky? Vlastně ani ne. Co když na to zkusíte jít od lesa, tedy takhle?

Jezte. A nemějte z toho výčitky

Když chce člověk shodit nadbytečná kila, musí jíst. Zní to jako paradox? Možná, nicméně přesně takhle to funguje. Experti na výživu jsou toho názoru, že byste se měli zaměřit na pestrý a barvitý jídelníček, který zahrnuje celozrnné produkty, ovoce, zeleninu, mléčné výrobky, maso, drůbež i ryby – zkrátka od všeho něco.

Důležité je jediné. Dbát na velikost porcí a nepřejídat se. Úplně vykašlat byste se měli na nějaké počítání kalorií. Výzkum uskutečněný Kolumbijskou univerzitou prokázal, že lidé, kteří tak činí, si stanovují až příliš nízký denní kalorický příjem. Výsledkem je pak zpomalení metabolismu a „protest“ těla, které začne spalovat svaly místo tuků.

Pijte vodu, co hrdlo ráčí

Ano, už nejméně stokrát jste slyšeli o tom, že pít se musí. Ale upřímně, držíte se toho? Nejen pro zachování celkového zdraví, i kvůli vašim dietním ambicím byste pitný režim neměli podceňovat! Závěry nedávné americké studie publikované v magazínu Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism uvádí, že když si sklenku „životabudiče z kohoutku“ dopřejete hned po ránu, zvýšíte přirozenou metabolickou rychlost o celých 30 %. V průběhu dne vám pak voda bude dodávat energii, vyplavovat toxiny z organismu a podporovat trávení. Tedy v případě, že vypijete doporučované dva až litry.

Spěte a nenechte se ničím rušit

Překvapivý fitness fígl? Kupodivu pyžamo. Stejně jako je při hubnutí důležité zaměřit se na vyváženou a vhodnou stravu, je klíčem k úspěchu i spánek. A je to potvrzené! Britští výzkumníci působící na univerzitě Southampton jsou toho názoru, že ve fázi hlubokého spánku tělo produkuje svůj největší spalovač tuku - růstový hormon.

Procházejte se. Čím častěji, tím lépe

Bez fyzické aktivity se rýsování křivek nikdy neobejde. Za to, že pravidelně navštěvujete posilovnu, byste jistě zasloužili pochvalu, ale nedá se přece jen udělat něco navíc? Jistě. Poznatky amerického průzkumu provedeného na Univerzitě Georgeho Washingtona jednoznačně prokázaly, že jedinci, kteří „courají“ minimálně čtvrt hodiny po každém jídle, mají v krvi méně cukru. Tím pádem nehrozí stagnace jeho hladiny a nezvladatelné chutě na něco dobrého. I tato informace vám může hodně pomoci…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat