Prostreno.cz

Popcorn připravený v mikrovlnné troubě. Proč před jeho konzumací odborníci varují

Když vás u napínavého filmu honí mlsná, rádi si dáte popcorn z mikrovlnky? To není nejlepší nápad. Věděli jste, že jeho obal při zahřátí uvolňuje škodlivé karcinogeny, které zvyšují riziko rakoviny? V sázce jsou prý ale i respirační choroby!

Pražená kukuřice neboli popcorn už dávno nepatří jen do multikina, neboť pro mnohé se právě toto vcelku levné občerstvení stalo synonymem domácí televizní pohody. Tak jasně, stačí si jen donést z obchodu příslušný balíček, strčit ho do mikrovlnky, a je vystaráno. Vidíte to stejně? Pak byste měli zbystřit všechny smysly, protože křupavá dobrota prý nesmírně ohrožuje vaše zdraví. Jako vážně?!

Pochoutka s jedním velkým „ale“

Co se týká kukuřice, pravdou je, že každá „porce“ dodá tělu poctivou dávku bílkovin potřebných k budování svalů. Načerpáte z ní také železo, které předchází anémii, pozitivně působí na metabolismus a rovněž zlepšuje funkce mozku. V této potravině však není žádná nouze ani o vlákninu, jež chrání před zácpou a zároveň omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob i některých druhů rakoviny.

Ano, tohle všechno zní sice jako rajská hudba, nicméně veškerá legrace končí, když kukuřičná zrnka strčíte do mikrovlnné trouby. Chemický „nátěr“ používaný v sáčcích s popcornem se totiž při zahřátí nechová vůbec hezky. Co všechno vám kvůli němu hrozí? Připravte se na nemilé překvapení!

Rakovina versus potíže s dýcháním. Vyberte si

Ze závěrů studie americké neziskové organizace se specializací na bezpečnost konzumovaných potravin (The Center for Science in the Public Interest), jednoznačně vyplývá, že ono balení se následkem vysoké teploty mění na karcinogenní hrozbu. Zmíněný vnitřní „nátěr“ se zahřátím údajně rozkládá na škodlivé toxické látky, které značně zvyšují pravděpodobnost rakoviny a respiračních onemocnění.

Další potenciální hrozba číhá podle odborníků v chemikálii, jež navozuje máslovou příchuť. I ta má prý prsty v mnoha život ohrožujících nemocech! Na základě těchto poznatků se experti netají názorem, že z téhle „mamky“ nekouká nic dobrého. Vezmete si, čistě pro jistotu, jejich doporučení k srdci?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat