Prostreno.cz

Popíjení nápojů z měděné nádoby je opravdu zdravější

Voda je pro život naprosto nepostradatelná. Z čeho ji ale pijete vy? Zapomeňte na sklo, plast, keramiku nebo dřevo. Když si ji prý budete dopřávat z měděné číše, rychleji zhubnete a ještě si posílíte imunitu. Jako opravdu?!

Na důležitost pitného režimu lékaři poukazují téměř neustále. Podle nich bychom měli „spořádat“ minimálně dva litry tekutin denně, a to bez ohledu na počasí i roční období. Berete si to k srdci? Pak se dostáváme k zásadní otázce. Do čeho si tu vodu vlastně čepujete? Objevují se totiž názory, že není sklenka jako sklenka.

Měděný pohár jako elixír zdraví?

Není žádným tajemstvím, že už naši předci uchovávali tekutiny v měděných nádobách. Věřili totiž tomu, že vláha z nich nasaje jisté výhody prospěšné pro lidský organismus. A stejně to vidí i tradiční ájurvédská medicína! Koneckonců, o mědi se i ve vědeckých kruzích říká, že pokud ji člověk užívá v rozumné míře, má protirakovinné účinky, urychluje hojení ran, podporuje tvorbu nových buněk a stimuluje mozkovou činnost. Vážně je tedy nápoj konzumovaný z „kovové číše“ zdravější? Američtí odborníci naznačují, že ano. Z jakých důvodů?

Hubnutí, co jde jako po másle

Ano, čtete správně. Zmíněný prvek prý pozitivně působí na trávicí trakt, přičemž významně pomáhá odbourávat nashromážděný tuk. To zní jako parádní dietní zlepšovák, který vám usnadní dietní snahy!

Ukázkový krevní oběh

Měď je rovněž životně důležitá pro kondici celého kardiovaskulárního systému. O tomto minerálu je známo, že stabilizuje krevní tlak a přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu, čímž samozřejmě snižuje rizika mnoha srdečních chorob.

Posílení imunity, které uvítáte

V neposlední řadě je podle amerických vědců pití tekutin z měděných pohárů zaručenou cestou, jak posílit kosti i obranyschopnost, neboť takto „vylepšený“ pitný režim vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti. Zní to hodně sympaticky? Ještě moment, experti zároveň poukazují na to, že dobrého pomálu, jelikož doporučovaný denní příjem tohoto prvku pro dospělého člověka je něco kolem 0,5 do 1 mg. Takže se to ani s „měděnou vodou“ nesmí přehánět!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat