Prostreno.cz

Ze slupek z grepu připravíte hubnoucí čaj

Ani s nástupem chladného podzimu nevěšíte dietní ambice na pomyslný hřebík? Ve vaší snaze vám může pomoci domácí nápoj z grepové kůry. Jak si ho připravit a co dalšího má kromě redukce váhy pod palcem?

Je až k nevíře, že grapefruit se původně pěstoval výhradně pro okrasné účely a jako ovoce je populární až od 19. století. Jíte ho často? V tom případě je na místě otázka, jak nakládáte s jeho kůrou. Pokud ji totiž vyhazujete do koše s tím, že se jedná o neužitečný odpad, jste sami proti sobě. K čemu lze tenhle „materiál“ zužitkovat?

Nejdřív práce, potom zábava

Zdánlivě zbytečný a bezúčelný svrchní „kabátek“ plodu původem z Barbadosu obsahuje celou řadu vitaminů, minerálů a antioxidantů. Namítáte, že kvůli pesticidům použitým při pěstování nechcete o jeho konzumaci ani slyšet? Podle nedávné americké studie zveřejněné v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry je ošetření očistným roztokem z jedlé sody a vody nejlepší metodou, jak se škodlivých chemikálií nadobro zbavit. Co vy na to? Teď už vám v přípravě lahodného a prospěšného čaje z grepových slupek vůbec nic nebrání. Jak se něco takového provádí?

Manuál o několika jednoduchých krocích

Pravidlo první? Zásoby kůry tropického pokladu si po snězení každého kousku střádejte do mrazáku. Až přijde čas, malé množství nechte rozmrazit na pokojovou teplotu a poté nakrájejte. Zbývá už jen slupky vložit do šálku, zalít horkou vodou a nechat zhruba deset minut louhovat. Po scezení lze nápoj dochutit medem, stévií, citronovou šťávou nebo skořicí, záleží čistě na vás. Co všechno aromatický životabudič dokáže?

Posílení imunity, které se hodí

Tenhle pitný režim z lůna přírody vás může ochránit před podzimním nachlazením, virózou nebo chřipkou. Obsahuje totiž velké množství vitaminu C, B1 a K, napěchován je i antioxidanty. Směsice těchto cenných látek prokazatelně posiluje obranyschopnost organismu, zlepšuje krevní oběh a zároveň eliminuje škodlivé radikály, které můžete „vyfasovat“ ze znečistěného ovzduší. Tedy alespoň podle odborníků!

Snadnější shazování kil? No samozřejmě

Pravidelná konzumace grepu a zejména jeho kůry je utajeným fitness tajemstvím. Jak to? Slupky v sobě ukrývají vysoký podíl živin, jež zabraňují chuti k jídlu, podporují spalování tuků a „dohlížejí“ na látkovou přeměnu cukrů. Užitečná je i přítomná vláknina, díky které pocit hladu vesele „oblafnete“ na dlouhé hodiny. Takže na zdraví a štíhlé křivky! A to doslova…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat